Tabu
Image default
lifestyle

Muze celebre

Mylene Jampanoi, muza lui John Galliano
Mylene este o actriță franțuzoaică cu origini franco-chineze. Ceea ce i-a plăcut cel mai mult lui Galliano la ea a fost tocmai acest rezultat inter-rasial de doar un metru și șaizecișitrei de centimetri. Grație statutului ei de muză a fost imaginea Dior în câteva  campanii și este deseori văzută în primele rânduri ale prezentărilor lui John.

Suzanne Verdal, muza lui Leonard Cohen
Muza lui Cohen se întâmplă să fie, de fapt, soția altui bărbat, așadar este o muză platonică. Când Cohen a cunoscut-o pe Suzanne Verdal, în anii ’60, aceasta era soția lui Armand Vaillancourt, unul dintre prietenii artistului. Melodia Suzanne a apărut
ca urmare a primei întâlniri a celor doi în Montreal. De-a lungul vieții, Suzanne a călatorit mai tot timpul, având chiar perioade în care nici măcar nu avea unde locui.

Dora Maar, muza lui Picasso

Picasso și Dora Maar s-au cunoscut pe terasa cafenelei "Les Deus Magots" din Paris, iar cel care le-a făcut cunoștință a fost nimeni altul decât Paul Eluard. La vremea  respectivă ea avea 29 de ani, iar el 54. Picasso a fost  atras instantaneu de frumusețea  deja celebrei fotografe și de felul în care aceasta se automutila jucându-se cu cuțitul  printre degete. Dora a fost iubita lui Picasso timp de nouă ani, dar nu a putut să-i ofere acestuia niciun copil, fiind sterilă.

Camille Claudel, muza lui Auguste Rodin
Cei doi s-au cunoscut în 1883 în atelierul lui Rodin, iar un an mai târziu Camille era deja muza, iubita și modelul lui, deși Rodin era căsătorit. Nu au locuit niciodată împreună pentru ca Rodin era circumspect vis-a-vis de ideea de a-și părăsi soția. Relația a durat până în 1892 când cei doi au rămas doar prieteni ca urmare a unui avort spontan suferit de Camille.

Liv Ullman, muza lui Ingmar Bergman
Putem spune că Liv e muza cea mai pe bune, ea jucând în nu mai puțin de nouă filme regizate de Bergman. Regizorul a iubit-o enorm, dar în ciuda unei afecțiuni reciproce cei doi nu au fost niciodată căsătoriți. Ba mai mult, Liv are două căsătorii la activ,
cu alți doi bărbați. Cei doi au împreună o fată, Linn, care s-a născut în timpul primei căsătorii a muzei.

Giulietta Massina, muza lui Federico Fellini
Fellini a spus toată viața că Giulietta este persoana care i-a influențat cel mai mult cariera. Cei doi au fost de nedespărțiți până la moartea regizorului în 1993. Nici măcar pierderea de sarcină a Giuliettei din anii ’40 nu i-a înstrăinat pe cei doi. Giulietta i-a supraviețuit doar câteva luni soțului ei, ea murind de cancer la plămâni în 1994.

Ingrid Bergman, muza lui Roberto Rosselini
În ciuda aspectului ei cuminte și elegant, Ingrid Bergman poate fi considerată cea mai scandaloasă muză. Ea s-a îndrăgostit de Rossellini, ba chiar a rămas însărcinată în timp ce era căsătorită cu un alt bărbat ceea ce a dus la declararea ei drept persona non grata pe teritoriul SUA de către senatul american. Nevoită să-și părăsească soțul și fiica în State, Ingrid s-a exilat în Italia. A fost muză până la divorțul din 1957.

Scarlett Johansson, muza lui Woody Allen
Faptul că Woody o place pe Scarlett nu mai e un secret pentru nimeni. Ceea ce nu știe toată lumea este faptul că actrița este o muză atipică. Dacă toate celelalte muze sunt inspirație pură pentru artiștii din jurul lor, Scarlett nu face altceva decât să-l distragă pe Allen. Regizorul a declarat de mai multe ori că Scarlett îl copleșește cu sexualitatea ei, iar el nu se poate concentra deloc la ceea ce face.

Penelope Cruz, muza lui Pedro Almodovar
Chiar dacă cei mai mulți răutăcioși ar spune că Pedro i-a salvar cariera Penelopei,  relația dintre cei doi este una bazată pe sentimente sincere. Nu de puține ori, cei doi și-au declarat dragostea, platonică ce-i drept, în public. Pedro și Penelope se cunosc încă de când locuiau amândoi în Spania, dar și-au continuat colaborarea și peste ocean, iar Cruz nu a uitat să-i mulțumească nici când a luat Oscarul.

Mitzah Bricard, muza lui Christian Dior
Miss Bricard și-a păstrat aerul misterios până în zilele noastre, iar speculațiile din jurul originilor ei se fac încă și azi. Mitzah era considerată o imagine vie a casei Dior și ea este cea care a inventat numele parfumului Miss Dior. Statutul de muză i-a plăcut și priit foarte mult Mitzei, care, întrebată care este florăria ei preferată, răspunde simplu: Cartier!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimul CANTEC al lui Whitney HOUSTON. Ii recunosti vocea?

În fiecare zi e Ziua Copiilor

realitatea

O săptămână fashionistas la Cafepedia

realitatea

Spice Girls s-ar putea reuni din nou

realitatea

Kate Winslet se bucură că nu are iubit

realitatea

DONNA SUMMER a murit! Endless Summer…

Scrie un comentariu