Home > Lifestyle > Stiri > Noul zid al Europei?

Noul zid al Europei?

Tarile din Est – spun sub diverse forme diversi investitori, comentatori, economisti – “ar putea fi subprimele Europei”. E o eticheta de cosmar, care supune proiectul Europei unite, in perioada care urmeaza, celui mai sever test de la caderea Zidului Berlinului incoace.

Dar chiar urmeaza un “Götter dömmerung financiar“, dupa cum profeteste “Daily Telegraph“, sau un “Stalingrad monetar“, in formularea “Die Presse“? Nu cumva e vorba, de fapt, doar de nevrozele unei lumi cutremurate de criza? Si, daca ar fi asa, poate scapa repede regiunea de etichetele pe care le-a primit pe neasteptate?

 Mare parte dintre oamenii de afaceri romani consultati de MONEY EXPRESS comenteaza ca agentiile de rating – care sunt parte a problemei subprimelor, de vreme ce au dat ratinguri bune pe credite riscante – ar trebui “sa-si rezolve propria problema de credibilitate“, dupa cum spune Bidian de la Kiwi Finance. Sunt deci creditele date Estului noile subprime? Opinia generala a oamenilor de afaceri consultati de MONEY EXPRESS este ca nu. Apar, totusi, nuante. Citeste aici  care sunt acestea.

Articole asemanatoare
Cazurile de rujeolă din Europa s-au triplat anul trecut, spune Organizația Mondială a Sănătății
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME
Războiul de cinci stele dintre Radisson și Marriott

Comenteaza acest articol

Noul zid al Europei?

by realitatea   1 min
0