Home > Agenda > stiri > O bucată din China vine la MTR

O bucată din China vine la MTR

Ambasada Republicii Populare Chineze în România împreună cu Muzeul Å¢ăranului Român organizează expoziția China. Sărbători și Festivaluri, din 19 noiembrie și până la 1 decembrie. Amintite de cele mai multe ori ca „festivaluri”, sărbătorile cu lampioane și decorații roșii din fire migălos înnodate sunt cele mai importante prilejuri de întâlnire și de schimbat felicitări cu familia, rudele, prietenii și vecinii.

Acestea își au originile în vechi credințe și ceremonii religioase sau evocă evenimente și personalități istorice. Vei admira obiecte rituale pentru alungarea duhurilor rele, vei afla mai multe despre locul important ocupat în cultura chineză de fazele lunii, de anumite cifre și simboluri considerate benefice.

Pe lângă binecunoscutul Festival al începutului de primăvară, marcând Anul nou chinezesc, în expoziție sunt povești despre zeci de alte sărbători cum ar fi cea de cinstire a bătrânilor și celebrare a longevității și cea foarte poetic numita Festivalul reuniunii familiei sub semnul lunii pline, în miez de toamnă.

De marți până duminică, între 10:00 și 18:00. Intrarea liberă.

Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial al muzeului.

Articole asemanatoare
Aerul curat şi filtrat din interior – un lux la modă în China
Nu astepta sa treaca sarbatorile! Apuca-te de sala acum!
Cum sa improspatezi atmosfera de acasa in lunile de iarna
Descopera cele mai vizionate filme de Craciun. Reuneste-ti familia si hai la maraton!

Loading...

Comenteaza acest articol

O bucată din China vine la MTR

by realitatea   1 min
0