Tabu
Image default
What's hot

Operatia lui ADRIAN NASTASE: exista risc de INFARCT

UPDATE. Dr. Serban Bradisteanu: “Operaţia s-a terminat şi a durat o perioadă… Acum este extubat şi este echilibrat. Nu au fost leziuni de organe vitale, a fost o operaţie simplă. Problemele care se pun în continuare nu sunt ridicate de plăgile produse de glonţ, ci de faptul că pacientul este instabil hemodinamic din motive ale bolii sale – diabet. Şi încercăm să îl ţinem în continuare sedat în Terapie Intensivă pentru a-i stăpâni reacţiile”, a spus medicul Şerban Brădişteanu 

“Dânsul este în tratamentul psihiatriei spitalului, e greu să vă spun ceva despre starea lui psihică. Cel puţin aparent pare echilibrat. Va face consiliere psihologică şi tratament.

Există risc să facă infarct, dar sper să stăpânim medicamentos acest lucru. Nu aş propune o intervenţie chirugicală cardiacă. Oricum nu este numai opţiunea noastră. Nu era pacientul meu, l-am tratat cu 2-3 ani în urmă. Cineva de aici îl trata. Avea multe afecţiuni. Sper să nu fie o perioadă critică, să fie lucrurile în regulă”, a declarat la Realitatea TV medicul Şerban Brădişteanu, şeful echipei care l-a operat pe fostul premier.

UPDATE. Dr. Ioan Lascăr: “Pot să vă dau doar câteva detalii; operaţia s-a terminat în jurul orei 11:30. Ceea ce ne-am propus am reuşit să realizăm. Din fericire, nu au fost leziuni vitale, nu au fost afectate formaţiuni anatomice de importanţă vitală; putem să spunem că pacientul a fost norocos. Proiectilul se afla în imediata vecinătate a unor organe vitale”.

Operaţia lui Adrian Năstase s-a încheiat cu succes, iar starea fostului premier este stabilă, conform Mediafax, care citează surse medicale.

‭ioana ginghina si ruxandra

Sursa foto: Mediafax

“Starea lui este stabilă. Adrian Năstase este un om foarte puternic, cred însă că a luat această decizie din umilinţa situaţiei, i s-a părut umilitor”, a declarat Ecaterina Andronescu, fostul ministru a invatamantului, colega de partid.

Intervenţia chirurgicală, care a început la ora 10.00 şi a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe şi de glanda tiroidă. Operaţia fostului premier Adrian Năstase, efectuată în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, a început la ora 10.00 şi presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, au precizat, pentru Mediafax, surse medicale.

Năstase este operat sub microscop, deoarece este vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, potrivit aceloraşi surse.

La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul”, au mai spus sursele citate. Intervenţiile de chirurgie vasculară vor fi efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, iar cele de chirurgie plastică şi reparatorie, de Ioan Lascăr.

În sala de operaţie se află însă o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.

Înainte de a fi pregătit pentru operaţie, fostul premier a fost vizitat în salon de soţie şi de unul dintre băieţi.

Adrian Năstase are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, iar operaţia la care urmează să fie supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, potrivit aceloraşi surse.

Potrivit aceloraşi surse, glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

ARTICOLE SIMILARE

Studiu: 1 din 5 romani are varice

Fiica lui Catherine Zeta-Jones a devenit femeie și e leită mama sa

Andreea Damian

DRAMA: Indragostit de viitoarea sotie a fratelui sau!

Criticata ca ar fi prea grasa, Gabourey Sidibe raspunde

Ce bărbat a pierdut Corina Dănilă! Norris Măgeanu, într-o ipostază sexy

Florin Zamfirescu si-a facut o vila în curtea fostei soţii!

Scrie un comentariu