Tabu
lifestyle

Plecările și întoarcerile Adinei Halas

În adolescență, Adina plănuia să studieze publicitatea la Londra sau în SUA, dar asta numai după terminarea unor studii economice. (De mică o pasionase matematica, și asta nu neapărat pentru că ai ei lucrează cu numere: tatăl conduce propria afacere, mama este directorul unei companii.) Numai că s-a întâlnit cu televiziunea și s-a lăsat furată. În 1999 a câștigat un casting pentru TeleEurobingo, apoi a avut mici apariții la matinalul de la Antena 1, după care a devenit asistentă de platou la „Noaptea târziu cu Mircea Badea”.

În spotul Tabu regizat de Radu Muntean, femeia fără inhibiții jucată de Adina ieșea goală dintr-o piscină și intră într-o saună turcească plină cu bărbați printre care ea se plimba cu nonșalanță. Când unul dintre ei încerca să o seducă, blonda îi smulgea prosopul din jurul șoldurilor, și-l punea pe cap și trecea mai departe fără să clipească. Pe atunci, Adina avea 22 de ani, era studentă la secția de engleză a ASE-ului, model la MRA de șapte ani și prezenta matinalul „Trezirea la Realitate” împreună cu buna ei prietenă, Carmen Brumă.

Acum, la 29 de ani, are un master în administrarea afacerilor și e în anul al treilea la Regie, la MediaPro, pentru că și-a dat seama că-i place să fie și în spatele camerelor de filmat și „pentru că mă ajută să-mi creez eu povestea.” La începutul anului a filmat primul ei scurt-metraj. Praguri, un proiect de zece minute, evocă prăpastia care se formează într-o relație încet, încet, ceartă după ceartă, până când iubirea se distruge.

„După ce mi-am terminat scurt-metrajul am zis: bun, și acum ce facem?”, spune Adina între două fumuri trase dintr-o țigaretă Vogue. „Acum fugim din țară.” Poartă o bluză roșie, exotic înflorată, care-i scoate parcă și mai mult în evidență bronzul satinat și părul blond. E sfârșitul lui martie și s-a întors de două zile din Boracai, Filipine, unde a stat o lună. Așa face Adina. Își găsește un proiect, se implică, se ocupă, dar fuge măcar de două ori pe an să se încarce și să prindă niște soare. (Vara trecută a stat trei luni în Ibiza, la prieteni.) Apoi se întoarce și vede încotro o ia. Prin vara lui 2005 a acceptat o ofertă de a fi marketing și PR manager la Cuba Republika del Sol. A organizat petrecerile din fiecare săptămână, s-a ocupat de invitați, de comunicarea cu presa. După o vreme devenise prea obositor, și-a dat seama că nu era ceva ce-și dorea să facă pe termen lung, așa că în toamnă a fugit la San Remo. Prin 2004 înființase și o casă de producție din care au ieșit vreo trei emisiuni de divertisment, dar proiectul nu a prins-o și, în 2006, când și-a dat seama că nu mai vrea să continue, s-a oprit și a fugit în Ibiza.

Tot în 2006 a apărut în clipul Never al formației Sistem – o vampă în negru, cu ochelari supradimensionați – și într-un spot de relansare a revistei Top Gear, în care a jucat o asistentă cu decolteu imens și fustă minusculă. Pentru scurt timp a prezentat o rubrică de sport la Antena 1, după care, în 2007, a plecat la Kanal D, pentru primul sezon al reality show-ului „Comando România”, o experiență de care nu-și amintește cu plăcere. Când una dintre concurente l-a acuzat pe un membru al echipei turce de tentativă de viol, Adina a refuzat să continue filmările și și-a reziliat contractul. Se atașase de toți participanții și a fost nemulțumită de superficialitatea cu care partea română a tratat incidentul. A urmat o sincopă profesională în care s-a ocupat mai mult de viața personală.

La începutul lui 2006 a fost o prezență constantă în tabloide din cauza relației cu pilotul de raliuri Daniel Onoriu – pe atunci prins într-o căsnicie impusă de tradiția rromă. Acum Adina este de aproape trei ani alături de un bărbat pe care preferă să nu-l împartă cu presa. De la televiziune nu și-a luat gândul, pentru că mediul a atras-o întotdeauna. „Oricât am fugit sau am încercat să mă repoziționez, m-am întors. Îmi place pe sticlă, pentru că sunt genul de coțofană care vorbește mult și se simte bine în direct.” Simte că o emisiune de divertisment i s-ar potrivi cel mai bine și așteaptă un proiect pe placul ei, unul în care să creadă.

Deocamdată plănuiește un al doilea scurt-metraj („despre caractere și ce se poate întâmpla când iei totul în joacă și n-ai respect pentru cei din jur”) și dezvoltarea ideii unui prieten cameraman – un documentar despre poveștile pe care le ascund clădirile-monument lăsate în paragină în România. După ce le termină, s-ar putea să fugă din nou.

ARTICOLE SIMILARE

MADALINA PAMFILE se expune la dus! FOTO!

Termenul de valabilitate al unui implant cu silicon

Robin Williams cu jumătate din avere după al doilea divorț

realitatea

Cele mai ciudate RESTAURANTE din lume

Ada Solomon, antreprenor de cinema

realitatea

Colin Farrell sperie femeile la toaletă – VIDEO

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu