Home > Lifestyle > culinar tabu > Rețetă de toamnă cu vinete

Rețetă de toamnă cu vinete

Vinetele rămân în vogă şi în meniul de toamnă, dar îmbracă “haine” noi, în reţete ceva mai consistente, care devin o sursă grozavă de energie în sezonul rece. Dacă timpul te presează, dar pofta de vinete nu-ţi dă pace, alege calea compromisului în bucătărie cu un preparat savuros, care e gata în maximum 30 de minute: Vinete gratinate cu roşii şi brânză.

Ingrediente:

2 vinete

2 roşii

2 căţei de usturoi

200 g urdă dulce Ricoletka

100 g caşcaval

50 g unt cu conţinut redus de grăsimi

2-3 linguri de pesmet

sare

piper

Mod de preparare:

Spală vinetele şi taie-le felii (fără a le curăţa de coajă). Pune-le într-un bol, sărează-le şi lăsă-le 30 de minute deoparte, după care scurge-le de zeama lăsată. Topeşte untul într-o tigaie nonaderentă şi prăjeşte feliile de vinete pe ambele părţi. Tapetează un vas termorezistent cu unt, presară pesmetul pe fundul lui şi pune vinetele prăjite în el. Acoperă-le cu bucăti de urdă, sărează-le şi piperează-le, apoi adaugă câte un strat de felii de roşii pe ele. Toacă mărunt usturoiul şi pune-l deasupra roşiilor, apoi rade caşcavalul şi adaugă-l din abundenţă peste vinete. Bagă vasul la cuptor, timp de 20 de minute sau până când caşcavalul se rumeneşte pe deasupra. Poftă bună!

Articole asemanatoare
Retete dietetice – Gulii de toamna

Comenteaza acest articol

Rețetă de toamnă cu vinete

by   1 min
0