Tabu
Image default
LIFESTYLE

Rețete din natură

 

Străbunica mea avea un caiet cu foile îngălbenite în care își nota toate leacurile pe care le auzea. Îi spunea „ceaslov“ și îl deschidea de fiecare dată când apărea o problemă de orice fel. De la ea am învățat să-mi clătesc părul cu apă de ploaie, să-mi fac măști hidratante cu căpșuni, smântână sau miere, și să-mi exfoliez tenul cu tărâțe. Poate că, în epoca tehnologiei, toate aceste remedii par desuete, dar nimic nu te împiedică să încerci să te întorci către natură și să te bucuri de lucrurile simple.


Se spune că avocado promovează frumusețea fizică; aztecii mâncau fructele pline de sevă ca să devină amanți pasionali și plini de energie. Broccoli, rudă a verzei, este cultivată pentru inflorescența ei comestibilă. Românii credeau că ea sporește puterea fizică și calitățile de conducător. Este știut faptul că broccoli ÎmpiedicĂ formarea celulelor canceroase. Morcovii se folosesc pentru calmarea tenurilor iritate și pentru tratarea petelor maronii care apar odată cu vârsta. Un rol deosebit de hidratant asupra pielii îl are castravetele. Roșiile au efect astringent și calmează tenul iritat.

 


Citricele sunt indicate pentru exfolierea epidermei uscate de pe călcâie, genunchi și coate. Se stoar­ce jumătate de lămâie sau portocală, se adaugă zahăr brun și se amestecă foarte bine.


Primul pas este masarea zonelor afectate cu jumătatea rămasă din fruct, apoi cu ames­tecul obținut se face ex­folierea. Clătește cu apă călduță. Cunoscut ca Fructul Zeilor, mărul este o sursă foarte puternică de energie spirituală care încurajează echilibrul și armonia. În Evul Mediu, merele, tăiate felii, erau folosite pentru prezicerea viitorului, iar consumul lor regulat se spunea că prelungește durata vieții. Studiile clinice moderne au dovedit reducerea riscului de cancer la cei care consumă mere. Vitaminele și mineralele strugurilor limpezesc tenul și îi dau o ușoară strălucire.

 

Pentru revigorarea și hidratarea părului, se amestecă albușul cu gălbenușul de la un ou, ulei de nucă de cocos Åži ulei de susan. Se masează părul uscat și apoi se înfășoară capul într-un prosop moale. Se lasă să acționeze 5-10 minute, apoi, fără a uda părul, se masează cu șampon. La final, clătește din abundență. Datorită conținutului bogat în proteine, ouăle întăresc firul de păr și îi conferă strălucire. Mierea era folosită în măști și cataplasme din perioada Egiptului antic. Calitățile sale sunt nenumărate. Este hidratantă, hrănitoare, antibacteriană Åži antibiotic.

 

Machiaj: Alexandra Niță; Model: Raluca A. (Smile Models)

ARTICOLE SIMILARE

Metoda de slabit a Biancai Rus, dezvaluita de iubit: “Imi cerea sa facem sex de 7-8 ori pe zi. Ea credea ca poate asa slabeste!”!

Asigurările Euroins rămân valabile! Noul termen la care expiră polițele RCA

Andreea Damian

Cum sa arati bine goala / REGULILE Larei Stone

realitatea

TURCESCU se insoara tot cu OANA!

Spațiu pentru birouri

realitatea

Aeroporturile europene renunță la masca de protecție

Andreea Damian

Scrie un comentariu