Tabu
HEALTH Slider

Schimbări importante! Instagram impune o nouă restricție

instagram

Postările de pe Instagram care promovează ceaiuri pentru pierderea în greutate și procedure cosmetic vor fi în curând interzise, potrivit noilor politici adoptate de platforma de socializare.

Instagram a anunțat miercuri că va impune restricții privind postările despre produse dietetice și chirurgie cosmetică, în efortul de a combate impactul negativ pe care platforma îl are asupra imaginii corpului.

Potrivit platformei, în conformitate cu noua sa politică, care se va aplica și pe Facebook, postările care promovează produse pentru pierderea în greutate sau chirurgie cosmetică pentru a cumpăra vor fi supuse restricțiilor de vârstă, acestea nemaiputând fi vizualizate de utilizatorii sub 18 ani. În plus, postările pentru produse de slăbit care fac miracole și sunt legate de oferte comerciale, cum ar fi un cod de reducere, vor fi interzise sau eliminate.

„Ne dorim ca Instagram să fie un loc pozitiv pentru toți cei care îl folosesc și această politică face parte din activitatea noastră continuă pentru a reduce presiunea pe care oamenii o pot simți uneori ca urmare a social media”, a declarat Emma Collins, managerul pe politici publice al Instagram, potrivit The Independent.

Jameela Jamil

Jameela Jamil, activistă pentru o imagine pozitivă a corpului, anumit politica „un câștig imens”. Jamil, care critică frecvent celebrități pentru promovarea produselor alimentare potențial dăunătoare, a declarat: „Acesta este un câștig imens pentru lupta noastră continuă împotriva industriei dietetice/detoxifiante. Facebook și Instagram luând poziție pentru a proteja sănătatea fizică și mentală a oamenilor online trimit un mesaj important către lume.”

Actrița, care a demarat mișcarea pozitivă I Weigh, ca răspuns la numărul de produse dietetice pe care le vedea pe social media, s-a numărat printre cei care lucrează cu Instagram pentru a implementa schimbările. „Sunt încântată că am reușit să lucrez în acest sens cu ei, alături de o serie de alți experți care au făcut lumină asupra pericolului acestor produse”, a spus ea.

Anunțul Instagram vine după o îngrijorare tot mai mare față de impactul pe care social media îl are asupra imaginii corpului. În luna mai, Fundația pentru Sănătate Mintală a efectuat un sondaj pe 4.505 de adulți și a constatat că unul din opt a luat în calcul varianta să se sinucidă din cauza preocupărilor legate de imaginea corpului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

realitatea

Primul avion electric a fost testat cu succes în Canada

Andreea Damian

Profesorul de științe care a investit 80% din salariu în elevii săi a primit un premiu de un milion de dolari

Andreea Damian

Piata imobiliara din Romania revine in forta dupa recesiune – In 2016 s-a inregistrat un record istoric!

realitatea

Jorge, petrecere specială pentru fiica de 18 ani! Ce cadou ar fi trebuit să primească tânăra

Tabu Tabu

Amazon construiește cel mai mare adăpost pentru oamenii străzii din Seattle

Andreea Damian

Scrie un comentariu