Tabu
lifestyle

Scurtmetraje pline de “Păcate Capitale- la ShortsUP, sâmbătă

Festivalul neconvențional dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume revine sâmbătă, 9 octombrie, de la 20.00, cu o proiecție complexă la Atelierul de Producție. ShortsUP este un proiect al Asociației ORICUM și Feeder.ro.

Programul de scurtmetraje se numește „Păcate Capitale” și include filme premiate, controversate și pline de eroi avari, leneși sau desfrânați, care le vor provoca spectatorilor Mânie, Invidie și multe hohote de râs.
Despre Cashback (r. Sean Ellis) s-a spus ca este o inovație vizuală care-ți taie răsuflarea. O confirmă 14 premii, între care Cel mai bun scurtmetraj la Chicago International Film Festival, la Tribeca Film Festival și o nominalizare la Oscar. Regizorul britanic Sean Ellis a mai regizat un lungmetraj omonim, care a inclus scurtmetrajul – popularitatea scurtmetrajului a ramas însă mult mai mare. Sâmbătă, la ShortsUP, mai poate fi văzută și producția franceză Brainstorming din 2009 (r. David Freymond), un „Matrix” al scurtmetrajelor, care ridică o întrebare incomodă: este sexul la prima întâlnire un păcat de moarte?

Na Wewe (r. Ivan Goldschmidt), producție belgiană din 2010, e bazat în întregime pe fapte reale – în Burundi, războiul civil provocat de ura rasială a dat naștere unui genocid fioros. A obținut Premiul Publicului la Festivalul de Scurtmetraje din Brusseles.

Programul de două ore cu filme bune în doze mici (fiecare având de la 7 la 20 de minute) va fi completat de muzica live a celor de la Brazda lui Novac & friends, care vor propune și piese în premieră. După Brazda lui Novac, experiența urbană ShortsUP continuă cu SEB, unul dintre cei mai cunoscuți DJ bucureșteni.
Atelierul de Producție va fi împărțit pe zone și decorat pentru fiecare dintre cele 7 păcate. Pereții vor vorbi pe limba leneșilor, avarilor, trufașilor, desfrânaților, lacomilor și mânioșilor. Picturile Alexandrei Albu și decorurile realizate de Florina Isai vor crea o atmosferă memorabilă, atât pentru spectatorii slabi de înger, cât și pentru cei „păcătoși”. Alexandra Albu este unul dintre artiștii grafici ai avangardei bucureștene, cunoscută în special pentru personajul Bob, care apare în picturile și instalațiile sale.

ARTICOLE SIMILARE

Povestile isi cauta fotografii – atelier cu Petrut Calinescu

Red Hot Chili Peppers au anunţat data lansării noului album

realitatea

Ryan Phillippe s-a cuplat cu Amanda Seyfried

realitatea

Cum arăta în tinereţe cel mai dorit burlac al României

Prostia lui Paris Hilton, motiv de tâlhărie

realitatea

7 idei de activități diferite pe care le poți face în acest an

Tabu Tabu

Scrie un comentariu