Tabu
Image default
lifestyle

ShortsUP, Green Screen

ShortsUP, o inițiativă Oricum si Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România, prezintă, pe 27 noiembrie, o selecție de scurtmetraje de excepție în cadrul evenimentului Green Screen. ShortsUP/ Green Screen se desfășoară sub înaltul patronat al  Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în România.  

Într-o perioadă în care mesajele eco sunt aproape golite de conținut prin repetarea lor obsesivă, credem că argumentul care ne mai poate schimba atitudinea față de mediu este EMOȚIA. De aceea, ShortsUP a pregătit o colecție de scurtmetraje răscolitoare, integrate într-o experiență complexă ce include documentare, animații, ficțiuni, dar și un concert unplugged cu Alexandrina Hristov și două expoziții de artă. Evenimentul îsi propune să readucă, măcar pentru câteva ore, puțin din paradisul pierdut prin industrializare și consumism.

Între scurtmetrajele lunii noiembrie se remarcă: Carpa Diem, ficțiune pe cât de șocantă pe atât de amuzantă despre risipa de apă, recunoscut de UNESCO drept cel mai bun film despre drepturile omului în 2007, Becoming, un experimental premiat la mai multe festivaluri de gen desfășurate anul acesta sau Milky Way, cel mai bun documentar la Filmul de Piatra în 2009. Animația Varmints, nominalizată la premiile Bafta 2009, are în centru o creatură fragilă care se zbate să păstreze rămășițele lumii tihnite pe care a cunoscut-o cândva. Cu ce preț va reuși, în fața urbanizării violente? 

Pentru a face mai puternică și mai memorabilă interacțiunea publicului cu tema lunii noiembrie, ShortsUP, împreună cu Muzeul Țăranului Român îi invitată pe participanți, înainte de vizionare, să creeze obiecte din lemn și din lut împreună cu meșteri renumiți, utilizând doar energia produsă de propriul corp.

Tot înainte de proiecția filmelor, de la 20.00, poate fi admirata expoziția de arta digitală a Galeriei 115, «Back to Nature», o selecție de lucrări special concepută pentru ShortsUP/Green Screen. 
Alexandrina Hristov, una dintre cele mai ingenue artiste de soul & indie, va susține de la 23.00 un concert unplugged în cadrul ShortsUP/ Green Screen, și va expune totodată o serie de picturi realizate de ea, care se încadrează în tema evenimentului.

ShortsUP, organizat de Asociatia Oricum și Feeder.ro, împreună cu Vodafone România, aduce în fiecare luna cele mai titrate scurtmetraje din întreaga lume, în cadrul unor experiențe  cinematografice interactive, în care publicul face parte din scenariul evenimentelor.
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro sau direct la intrare, în seara evenimentului. Prețul unui bilet este de 20 RON și oferă acces la programul întregului eveniment.
Programul complet al evenimentului:
20.00 – 21.00 – GET GROOVING
Expoziție de artă digitală Galeria 115 – “Back to nature”
Expoziție de pictură Alexandrina Hristov – “Lavmitender”
Inveți să faci oale din lut doar cu consum propriu de energie și măști tradiționale împreună cu meșteri autentici
21.00 – 23.00 – SCURTMETRAJE
Proiecțiile au loc în cinematograf și în sala “Spectacole” din cadrul Muzeului Țăranului Român.
23.00 – 24.00 – CONCERT
Alexandrina Hristov

ARTICOLE SIMILARE

FOTO de la NUNTA lui Banel cu frumoasa Pisica! Uite cum arata mireasa!

TANIA BUDI l-a cucerit pe fostul iubit al Biancai Dragusanu / Ce contin FOTO compromitatoare?

Noi poze cu Britney Spears pentru Candies

realitatea

Liber la marijuana, semnat: Barack Obama

Miley Cyrus, distrusa de vestea asta

MARUTA, atacat acasa in stil mafiot? Cineva a vrut sa-i dea foc vilei! Asta nu e o farsa!

Scrie un comentariu