Tabu
lifestyle

Show Time, în exclusivitate pentru Tabu.ro

Tabu.ro – Ce este mai exact stand-up comedy?
Tibi – Stand-up comedy înseamnă un om, o scenă, un microfon și public pe care cel de pe scena il face sa râdă.

Tabu.ro – Când a apărut stand-up comedy în România?
Tibi – În decembrie 2003 a avut loc primul spectacol de stand-up comedy din România. Dintre cei care au urcat pentru prima dată pe o scenă să facă stand-up la noi în tara s-au aflat și Catalin Bordea și Cristian Dumitru,ceilalți 2 membri ai trupei ShowTime. Eu m-am apucat un an mai tarziu.

Tabu.ro – Când a fost înfințata trupa ShowTime?
Tibi– Trupa ShowTime s-a înfiintat în 2006 și inițial eram 4 (Catalin Bordea, Cristian Dumitru, Tibi Neuronu și Bobonete Mihai), dar toti patru aveam "antecedente" în domeniu. Între timp Bobo a ales sa facă tv și nu mai are timp și de stand-up așa că de 2 ani suntem doar trei.

Tabu.ro – Fenomenul stand-up comedy a explodat în timpul anilor ’70, câțiva entretaineri devenind mari vedete pe baza spectacolelor de stand-up. Acesta s-a extins de la cluburi de noapte și teatre la concerte uriașe în arene sportive. Se aseamăna stand-up comedy de atunci cu ceea ce faceți voi?
Tibi– Noi zicem că nu e foarte mare diferență. Acum, bine… depinde și la cine ne raportăm. Pentru că dacă ne compari cu Chris Rock, George Carling, Sainfeld, etc… e o mare diferență. Și asta nu pentru că suntem noi foarte slabi, dar este normal și natural ca unu care face de 20-30-50 de ani chestia asta să fie mult mai bun decât noi care facem de 4-5 ani. La ei este o tradiție, noi suntem încă deschizatori de drumuri.

Tabu.ro – Se poate trai din stand-up comedy in România?
Tibi-Eu traiesc din asta și stau destul de bine financiar.Asta acum, dupa ce ne-am chinuit 5 ani.Dar asta nu este o chestie pe care să o faci exclusiv pentru bani. Sigur că trebuie să și traiești, dar dacă te apuci să faci asta pentru bani… nu cred ca o să-ți iasă. Mai vin actori la noi și ne întreabă: – "Se câștigă bine? – Da, e ok. – Aaa, pai mă apuc și eu!" Dacă te apuci doar pentru bani.. mai bine nu te mai apuca. Eu am făcut un an de zile, nu gratis, și mai rău, dădeam bani de la mine, pentru că trebuia să-mi plătesc taxiul, berea, etc. Iar când am început să câștigăm erau niște sume ridicol de mici. Ni se parea nedrept, dar pasiunea era prea mare ca să te lasi. Și uite că ușor, ușor au început să vină și banii!

ARTICOLE SIMILARE

Chivas Regal pe covorul roșu de la Cannes

realitatea

Gabriela Cristea – CUM A SLABIT peste 10 kilograme!

Experiente inedite la concertul pianistului Havasi

O noapte albă în galerii

realitatea

Ghici cine…

realitatea

Stefan Stan, despre Andreea Mantea: Eu am mai avut povesti de dragoste, dar nu asa!

Scrie un comentariu