Tabu
Image default
FASHION

Simbolul Chanel pentru moda anului 2024. Cum arată colecția haute couture primăvară-vară 

La Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris, Chanel şi-a prezentat noua colecție de primăvară/vară din acest an. 

Spre deosebire de piesele prêt-à-porter, care se adresează publicului larg, ținutele haute couture sunt adevărate bijuterii textile, croite din materiale fine, preţioase sau rare, fiind realizate întotdeauna pe comandă, iar costurile sunt pe măsură. 

Imagine

Virginie Viard, creatoarea colecției haute couture primăvară-vară 2024 și directoarea de creație a casei Chanel, s-a inspirat din balet, pentru că dansul evocă, pentru ea, emoțiile și poveștile care îi ating sufletul și pe care vrea să le spună cu plăcere.

Colecția de față subliniază finețea trupurilor și hainelor, prin tul și dantelă în multe pliuri, volane și suprapuneri.

Fusta de balet, celebrul tutu pe care îl poartă dansatoarele, este simbolul în moda anului 2024. Cel puţin acesta este mesajul pe care l-a transmis casa de modă Chanel la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris. Imagine

Actriţa Margaret Qualley — o fostă balerină — a fost cea care a deschis prezentarea, purtând un sacou clasic Chanel, o fustă din mătase transparentă şi colanţi albi cum obişnuiesc să poarte balerinele.Totuşi fustele tutu – unele confecţionate doar dintr-un material alb translucid, altele cu paiete şi dantelă roz – au fost în centrul spectacolului şi au furat toate privirile. 

Colecţia inspirată de costumele de balet nu a fost realizată la întâmplare. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de când Gabrielle Chanel a creat primele costume de balet pentru Le Train Bleu, un spectacol interpretat de Balerinii Ruși ai lui Serghei Diaghilev în 1924.

Imagine

Spectacolul cu fuste de balet de la Chanel vine la doar câteva zile după licitaţia în care fanii serialului Sex and the City s-au bătut pentru fusta tutu purtată de Sarah Jessica Parker în generic.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ce schimbari aduce 2018. Afla ce NU se mai poarta anul acesta

realitatea

VINTAGE only: Oana Zaharia

realitatea

Istoria modei de sarcină se dovedește a fi mai fascinantă decât credeam

Andreea Damian

Parfumul interzis minorilor – Tom of Finland

realitatea

Fashion Illustration Workshop

realitatea

Generația Z reînvie șapte tendințe ale modei din anii 2000

Andreea Damian

Scrie un comentariu