Tabu
HEALTH

Spray-urile anti-țânțari care conțin această substanță naturală pot ucide coronavirusul

coronavirus

Oamenii de știință britanici au descoperit că un ingredient natural care se găsește în sprayurile împotriva țânțarilor poate ucide coronavirusul, potrivit The Guardian.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a publicat un raport al cercetătorilor, care arată că Mosi-guard, un spray bazat pe Citriodiol folosit de militarii britanici începând cu luna aprilie, poate ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Spray-urile care conțin Citriodiol nu sunt suficiente însă pentru a opri infecția, dar pot fi utile ca o măsură suplimentară de protecție, pe lângă spălatul mâinilor și purtarea măștii.

Citriodiolul este o substanță derivată din uleiul de eucalipt și care s-a dovedit a fi eficientă împotriva altor tipuri de coronavirus, cum ar fi Sars. Acesta este și motivul pentru care astfel de spray-uri au fost introduse în dotarea militarilor britanici la începutul pandemiei.

Jacqueline Watson, director general al Citrefine, compania care produce substanța, a declarat anterior că este optimistă că Citriodiolul ar putea contribui la stoparea răspândirii virusului.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit: Tipuri și Caracteristici (P)

Andreea Damian

Dieta mediteraneană ar putea fi remediul împotriva cirozei

Andreea Damian

Un nou studiu arată cum schimbă afecțiunea ADN-ul copiilor

Andreea Damian

Afla cateva obiceiuri care te ajuta sa-ti pastrezi silueta (partea I)

realitatea

Ce urmează după diagnosticul de infertilitate? Soluțiile care îți pot îndeplini visul de a deveni mamă (P)

Andreea Damian

Slabeste sanatos – Metoda Montignac!

realitatea

Scrie un comentariu