Tabu
CULTURE

Stiai ca o femeie are in medie 12 haine pe care nu le poarta?

Uita-te bine in dulapul tau cu haine! Inca mai ai rochia cea sexy pe care ai purtat-o la banchetul de absolivre acum 7-8 ani? Sau pantalonii mulati cu care faceai ravagii in primul an de facultate? Le ai, dar evident ca nu le mai porti!
Fie pentru ca nu mai sunt la moda, fie pentru ca, ei bine, da, te-ai ingrasat putin! Nu mult, doar cateva kilograme, poate doua daca socotesti zilele in care mergi pe jos la lucru si ai impresia ca ai ars astfel mii de calorii.
Cu toate astea pastrezi hainele de altadata in speranta ca, daca nu anul asta, macar anul viitor iti vei recapata silueta pierduta sau cheful si le vei putea etala din nou.
Recent, in Marea Britanie s-a realizat un studiu pornind de la faptul ca femeile renunta foarte greu la haine, chiar si dupa ce nu le mai poarta. Din studiul aplicat pe 4000 de femei a rezultat ca fiecare femeie are in medie cam 12 elemente de vestimentatie (in valoare de circa 459 de dolari) pe care nu le mai foloseste pentru ca sunt ori prea mari, ori prea mici.
Cercetatorii care au initiat acest studiu au calculat ca in jur de 8,5 trilioane de dolari sunt stocati in haine pe care femeile nu le vor mai purta probabil niciodata.
Studiul aplicat femeilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani din Marea Britanie s-a referit si la obiceilurile acestora legate de dieta cat si la efectele pe care aceasta le are asupra garderobei.
Mai mult de jumatate dintre femeile chestionate au recunoscut ca isi cumpara haine cu cateva numere mai mici in speranta ca asta le va determina sa slabeasca. In acelasi timp, studiul a descoperit ca femeile mint in privinta greutatii lor.
Daca totusi ar lua in considerare sa mearga la sala pentru a nu mai fi nevoite sa minta in legatura cu greutatea lor, femeile ar avea motive dintre cele mai diferite sa faca asta. In timp ce 72% dintre femei au raspuns ca numai uitandu-se in oglinda ar fi suficient pentru a lua masuri, 52% dintre ele au spus ca doar pozele nesatisfacatoare de pe Facebook le-ar motiva suficient. 38% dintre femei au raspuns ca ar dori sa slabeasca pentru a arata bine la un eveniment important.
In acelasi timp, doar 2% dintre femei au declarat ca sunt multum ite de felul in care arata, in timp ce una din zece femeie se considera grasa.
Sase femei din zece au recunoscut ca se lupta cu dieta, iar mai mult de jumatate dintre ele au spus ca nu s-au gandit la cum si-ar mentine silueta o data ce ar ajunge la masurile mult ravnite.
De asemenea patru din zece femei considera ca dieta este mai degraba un scop temporar decat o schimbare permanenta in stilul lor de viata.

ARTICOLE SIMILARE

Adrian Green, pur şi simplu om

Omul de afaceri Dan Haidău a împușcat un câine aflat lângă stăpân, în pădurea de agrement Moșnița

Dora Constantinovici

Biserica Catolică din Germania le cere scuze miilor de copii victime ale abuzurilor sexuale comise de clerici

Dora Constantinovici

Cealaltă față a frumuseții

realitatea

Carte: Delirul de Marin Preda

realitatea

FestinVleac | Marea dovleceală în Parcul IOR

Andreea Damian

Scrie un comentariu