Home > Agenda > Stiai ca poti consuma alcool CU MODERATIE in timpul sarcinii?

Stiai ca poti consuma alcool CU MODERATIE in timpul sarcinii?

Sa fii insarcinata 9 luni e mult timp. Gandeste-te cate se intampla in 9 luni, cate sarbatori mai ales. Si daca esti o fire mai petrecareata e bine sa stii daca ai voie sau nu sa bei in perioada asta. Femeile care consuma alcool OCAZIONAL in timpul sarcinii nu le fac rau copiiilor, ba dimpotriva, potrivit unui studiu, chiar ii ajuta pe micuti. 

Potrivit unui studiu realizat in Londra pe un esantion de 12.000 de copiii cu varsta de 3 ani, copiii ale caror mame au consumat alcool in cantitati moderate in timpul sarcinii (maxim doua pahare pe saptamana) nu au inregistrat probleme de sanatate sau comportamentale. Dimpotriva, copiii ale caror mame au consumat alcool in cantitati foarte mici in timpul sarcinii au avut rezultate mai bune la anumite teste presupuse de studiu decat copiii ale caror mame nu au consumat deloc alcool. Informatiile extrase din studiul realizat in Marea Britanie a aratat ca baietii mamelor care au consumat alcool au cu 40% sanse mai mici sa aiba probleme de sanatate decat cei ai mamelor abstinente. 

Fetele nascute de femeile care consumasera alcool in timpul sarcinii au cu 30% mai putine sanse sa aiba probleme emotionale si de sanatate decat fetele mamelor care nu au consumat bautura. In acelasi timp, Institutul National pentru Sanatate si Excelenta Clinica din Anglia afirma in 2007 ca nu exista inca nicio dovada care sa ateste daca o cantitate mica de alcool bauta de o femeie in timpul sarcinii poate afecta copilul sau nu. Insa ei le-au sfatuit pe femeile care doreau sa aiba copii, sa nu consume alcool in perioada conceperii sau in primele trei luni de sarcina. Si mai drastica este opinia Colegiului de Obstretica si Ginecologie si Asociatia medicilor din Marea Britanie care spun ca cea mai sigura varianta este aceea ca femeile sa nu bea deloc alcool in timpul sarcinii. 

Dar in lipsa unor dovezi clare care sa arate influenta negativa a alcoolului consumat cu moderatie in timpul sarcinii, renumiti medici din Anglia considera ca daca viitoarea mama nu depaseste limita celor MAXIM doua pahare pe saptamana nu exista niciun pericol. Insa aceasta limita nu trebuie depasita IN NICIUN CAZ! Se stie foarte bine ca in cazul in care mamele consuma alcool in cantitati prea mari in timpul sarcinii copiii se nasc cu probleme de sanatate si comportament (inaltime mai mica decat normala, hiperactivitate).


Comenteaza acest articol

Stiai ca poti consuma alcool CU MODERATIE in timpul sarcinii?

by realitatea   1 min
0