Tabu
lifestyle

TOP 14 filme pe care să le vedeți pe 14 februarie

Dacă pe 14 februarie nu vă simţiţi suficient de romantici doar prin prisma propriei imaginaţii, tot ce trebuie să faceţi e să vă inspiraţi din filme. Nu sugerez să vă aruncaţi de pe transatlantice care se scufundă, dar câteva cuvinte de iubire bine alese tot veţi găsi în filmele ce urmează.

14. Despre Titanic s-a spus încă de la lansare că nu este doar un blockbuster, dar și o mare poveste de dragoste. Așa a și fost, iar urma palmei lui Kate Winslet pe geamul aburit al mașinii nu va rămâne doar în amintirea lui Leonardo DiCaprio, ci și a publicului.

13. Destinul fabulos al lui Amelia Poulain nu ar mai fi fost cu siguranță la fel de fabulos dacă nu s-ar fi învârtit în jurul unei povești de dragoste. Amelie este un film care te învață cum să te îndrăgostești din neatenție.

12. Cine a zis că infidelitatea e urâtă și imorală? Poate cei care trăiesc ancorați în realitate! Cei care trăiesc uitându-se în continuu la Unfaithful nu văd decât o frumoasă poveste de dragoste între frumoasa Diane Lane și frumosul Olivier Martinez  care spre sfârșitul filmului trăiesc o “frumoasă” despărțire.

11. Dacă vreți să vă vedeți mama sau bunica suspinând de Ziua Îndrăgostiților nu trebuie decât să le amintiți de celebrul Pe Aripile Vântului. Filmul este povestea de dragoste care îi vine prima oară în minte oricărei femei trecute de 40 de ani. Mai mult analiștii de la Forbes îl consideră filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile dacă e să luăm în calcul inflația și valoarea dolarului în timp.

10. Dacă tot suntem la capitolul filme exagerat de celebre, hai să vorbim și despre Romeo + Juliet. E drept, Leo DiCaprio și Clare Danes mor previzibil la sfârșitul filmului, dar felul în care se iubesc până atunci e cam unic. Plus replici în versuri și o regie și o scenografie amețitoare.

09. “And so it is, just like you said it would be…”. E? Deja știți despre ce e vorba. Coloana sonoră care îl include pe Damien Rice nu este singura mare calitate a lui Closer. Poveștile de dragoste apar și se topesc exact ca în viața de zi cu zi, aproape dându-ți senzația că te uiți pe fereastră. “Live goes easy on me…”.

08. Doamne cât ați plâns la filmul ăsta! Mult vă spun eu. Pe cât de mari au fost speranțele, pe atât de mari au fost și râurile de lacrimi care au curs în toate cinematografele din lume. Din fericire pentru spectatorii  filmului, Marile Speranțe se concretizează spre final, iar Finny și Estella rămân împreună, cu un bonus care constă într-o vilă la care toți sperăm.

07. Din ciclul haideți să ne cântăm dragostea în timp ce roata morii se învârtește, tzac tzac tzac a apărut și unul dintre cele mai bune musicaluri ale vremurilor noastre. Moulin Rouge este pe lângă o cutremurătoare poveste de amour și o adevărată desfătare a văzului și auzului.

06. După ce am văzut Mai bine nu se poate(As Good As It Gets) nu știam la ce se referă titlul: la prestația impecabilă a actorilor, la scenariul perfect, la câinele plin de talente sau la frumusețea aproape indescriptibilă a lui Helen Hunt. Nici povestea de dragoste din film nu e una tipică pentru că la Hollywood nu se întâmplă foarte des să te îndrăgostești de un Jack Nicholson ușor dus cu pluta.

05. Așa. Un robot rămas singur pe lume în adevăratul sens al cuvântului are norocul să fie vizitat de o roboțică cu nume primordial: Eva. Cei doi se îndrăgostesc unul de celalălt și își declară dragostea spunându-și unul altuia pe nume. Åži da!!! Aveau sentimente!!!!!! Wall-E!

04. La fel de mult ca Wall-E și Eva vorbesc și personajele lui Wong Kar Wai din In the Mood For Love. Filmul este una dintre poveștile de dragoste cel mai frumos transpuse pe peliculă. Un fel de a spune te iubesc fără a rosti niciun cuvând și cea mai ușoară metodă de a învăța cum să spui “adio” știind că asta înseamnă “pe curând”.

03. Julia Roberts este o mare vedetă! Nu doar în viața reală, ci și în Notting Hill unde se îndrăgostește de nimeni altul decât bâlbâitul Hugh Grant. De data aceasta dragostea ăși croiește drum spre inimile protagoniștilor inconjurată de hohotele de râs specifice umorului britanic și tehnicilor de filmare americane.

02. Love Actually. Hmmm. Filmul ăsta nu e recomandat persoanelor cu probleme cardiace. Poveștile de dragoste, aparent fără legătură, a opt personaje din toate mediile posibile. Problema e că finalul filmului te lasă(în același timp!!) ba plângând de bucurie, ba plângând pur și simplu, ba sărind în sus de bucurie, ba smulgându-ți părul din cap și întrebându-te “de ce?”.

01. Dacă nu aveți încă un film preferat și dispuneți de sentimente armonioase, ar trebui să vedeți Angels In America. Nu voi spune mai multe despre filmul ăsta pentru că orice ar fi insuficient! Doar șapte ore de plăcere!!

ARTICOLE SIMILARE

Iulia Albu si Mirela Boureanu Vaida au impartit acelasi barbat!

Sunt gata să fiu perfect

realitatea

Ce citește cea mai fericită fată din lume?

realitatea

Ghici cine s-a dus la concertul Almay

realitatea

Loredana Chivu, noua papusa Barbie!

Enzo Bertini, multibrand shoe store

realitatea

Scrie un comentariu