Home > Lifestyle > Stiri > TUR DE NOAPTE: cum se vinde SEXUL RESPONSABIL

TUR DE NOAPTE: cum se vinde SEXUL RESPONSABIL

Sexul comercial, însă, nu se vinde atât de ușor. Nu este o meserie și, rareori, este o plăcere. De cele mai multe ori, este o necesitate, o etapă sau o opțiune în viețile unor oameni care au pornit la drum cu puține șanse. Nu te-ai aștepta ca aceștia să fie responsabili pentru sănătatea proprie sau a clienților dar, de la o vreme, cu o mână de ajutor din partea unor organizații binevoitoare, au ajuns să se gândească de două ori la riscurile pe care le implică sexul neprotejat.

O noapte călduroasă de joi a fost cadrul perfect al debutului meu într-o lume pe care nu o cu­nos­cusem și nici nu mi-o ima­ginasem până atunci: o plimba­re cu ambulanța – unitatea mobilă a Asocia­ției Române Anti-SIDA, care oferă servi­cii grupurilor vulnerabile, precum con­su­matorii de droguri, persoanele care practică sexul co­mercial, etnicii rromi sau persoanele fără adă­post.

Echipa ARAS se deplasează cinci zi­le pe săptămână prin o­raș, în zone di­na­inte stabilite, pentru a-și îndeplini sarci­ni­le. Într-una din a­ces­te seri am plecat, la 9 și jumătate, când încă mai era lumină, către sediul ARAS. Aveam ceva emoții imaginându-mi ce avea să ur­me­ze și în ce măsură voi ajunge să cunosc viața de pe străzi într-o singură noapte.

„Nu vorbești cu ei decât întrebată. Nu pleci din raza noastră vizuală fără să anunți înainte. Nu ai voie să atingi seringile colectate de la utilizatorii de droguri“, mi-au spus membrii echipei înainte de plecare. Asta pentru că realitatea de pe străzi poate să surprindă uneori.


2 Responses

 1. lumysilver

  TRAIM VREMURI DIN CE IN CE MAI GRELE, iar a-ti castiga banii pentru un trai decent, este din ce in ce mai dificil.
  Eu ma privesc pe mine insumi! Am absolvit o facultate de jurnalism, acum o luna, iar tot de atat imi si caut de munca (nu neaparat in domeniul de studiu). Se pare ca nici un loc de secretara nu am reusit sa ocup pana acum…oare sunt eu de “calitate inferioara” sau asa ma face sa ma simt societatea in care traiesc?
  Daca nu aveam familia alaturi care sa ma sustina, ma duceam demult la fundul apei. Acum va intreb eu pe voi, o fata care nu are nici familie, nici casa, nici studii sau orice suport moral sau financiar, ce cale poate alege ea, sau mai bine spus, ce cale ii pregateste viata?
  Va las pe voi sa raspundeti!

 2. ioanau

  Adica despre faptul ca nu exista o egalitate a sanselor, ca nu fiecare porneste la fel, cu aceleasi premise, in viata. Gandeste-te numai ca tu ai absolvit o facultate, iar acest lucru iti garanteaza oarecum faptul ca te poti, la un moment, intretine decent. Aceste femei sunt cele care nu au beneficiat de sansa unei educatii, unele nu au nici parinti, au crescut in centre de plasament sau chiar mai rau, pe strada. Si de aceea acest material nu le condamna in nici un fel, incercand sa ii convinga si pe altii sa vada dincolo de prejudecati.

Comenteaza acest articol

TUR DE NOAPTE: cum se vinde SEXUL RESPONSABIL

by realitatea   1 min
2