Tabu
BEAUTY

Uimitorul truc de machiaj care „șterge” cearcănele

Aprobat de make-up artiști, un nou tutorial de frumusețe care a devenit viral pe TikTok prezintă meritele corectorului alb pentru a camufla cearcănele și a „ridica” aspectul într-un singur gest.

Găsirea corectorului perfect pentru nuanța pielii tale nu este întotdeauna ușoară. În loc să parcurgi o diagramă de culori până când o găsești pe cea care se potrivește exact cu nuanța pielii tale, un produs de machiaj universal ți-ar putea face viața mai ușoară.

Potrivit unui tutorial de machiaj care a acumulat peste trei milioane de vizualizări pe TikTok, un corector simplu alb ar ascunde cearcănele și ar revigora ochii în același timp.

Dacă e să credem acest sfat de frumusețe care a devenit viral pe rețelele de socializare, tot ce trebuie să faci este să pui câteva tușe de alb în colțurile interioare și exterioare ale ochiului, înainte de a aplica deasupra fondul de ten. Acest al doilea pas ar ajuta corectorul să se amestece mai bine în piele și, astfel, să prevină crearea unui aspect fantomatic – care se reflectă slab pe blițurile camerei.

O dublă strălucire și efect de „lifting”

Potrivit make-up artiștilor care l-au încercat făcând o demonstrație asupra aplicării, această metodă ar neutraliza eficient tonurile de albastru și violet de sub ochi, luminând în același timp conturul ochilor. Ca bonus, ar oferi un efect de „lifting” datorită unui joc contrastant de lumină în modul de conturare.

Printre altele, make-up artistul britanic Charlotte Hyatt-Willis sau celebrul Youtuber de beauty și make-up artist Nikkie Tutorials îl aprobă. Dacă aceasta din urmă a fost la început sceptică, pare convinsă de rezultatul final: „La mine funcționează, e foarte strălucitor”, recunoaște ea într-un videoclip postat pe contul ei de Instagram, menționând în special latura „ridicată” care creează iluzia optică.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de NikkieTutorials (@nikkietutorials)

Contrar aparențelor, tehnica pare să funcționeze pe toate culorile pielii, deschisă sau închisă. Scopul acestui truc constă în a amesteca corectorul alb cu un fond de ten deja adaptat nuanței pielii noastre: parcă ne-am crea propria nuanță de corector personalizat, care ar fi cu două tonuri mai deschise decât pielea noastră naturală.

ARTICOLE SIMILARE

Amazon își deschide primul salon de coafură

Andreea Damian

10 ingrediente pentru înfrumusețare de evitat în timpul sarcinii

Andreea Damian

Emma Watson din Harry Potter, fotografiată de Karl Lagerfeld

realitatea

Cum arata acum MANUELA FEDORCA!

IULIA ALBU – atac violent la ROXANA IONESCU: “O prostituata!”

Gwyneth Paltrow, de 50 de ani, dezvăluie secretul tenului său fără cusur

Andreea Damian

Scrie un comentariu