Tabu
Image default
CULTURESlider

Un student german a scăpat de un urs care l-a atacat în România după ce l-a lovit în față

Un student german a fost mușcat de o ursoaică în timpul unei drumeții în munți printr-o zonă în care i se spusese că nu are ce căuta. Inevitabilul s-a produs, el și iubita sa au fost atacați de o ursoaică iar tânărul a reușit să scape de animal după ce prietena lui i-a spus să îl “lovească în față” potrivit Deutche Welle.

Turistul german în vârstă de 26 de ani a întâlnit ursoaica și cei doi pui în Munții Carpați și a fost apoi forțat să lupte pentru viața sa când animalul (care se știe că e territorial mai ales în periaoda în care are pui) l-a atacat. Andi Bauer se afla într-o călătorie de cinci zile în România cu iubita sa din Marea Britanie –  Lara Booth. Deși se știe că zona în care se aflau este casa a mii de urși bruni, Bauer a spus că nu a observat animalul până nu a stat la câțiva pași de ursoaică și de puii acesteia.

“N-am văzut ursoaica imediat iar când m-am întors și am văzut-o că fugea spre mine era deja prea târziu, nu am avut timp să mă gândesc ce să fac”, a declarat el pentru South West News Service din Marea Britanie. “M-a mușcat de picior, apoi m-a ținut de el și m-a târât și m-a aruncat, am strigat după ajutor, dar nu era nimeni în jur care să poată să facă ceva”, a adăugat el. Da, căci oamenii din zonă știu că nu e o glumă să te duci peste urși – lucru pe care chiar l-au spus celor doi turiști.

În momentul atacului, prietena lui, Lara Booth, se afla la aproximativ 6 metri în spatele lui. “Am înghețat de frică când am văzut pentru prima dată urșii”, a spus Booth. “Atunci mi-am adus aminte că ar trebui să lovești un urs în ochi, așa că am strigat asta și ursul s-a întors și l-a lăsat în pace. Andi e atât de norocos să fie în viață”, a adăugat ea. “Ursul mi-a dat drumul dupa ce Lara mi-a spus să-I dau un pumn în față, l-am lovit, apoi a plecat, cred că am noroc că am trecut prin așa ceva”, a declarant el pentru presă.

Booth a recunoscut că tânărul a ignorat intenționat un avertisment din partea unui localnic care i-a spus să renunțe la plimbarea prin zona respectivă. “Am citit despre urși și pantere, dar [Andi] m-a convins să nu aduc un spray împotriva urșilor, deoarece credea că ar fi mai probabil să explodeze din cauza căldurii”, a spus ea.

Bauer și-a rupt osul în trei locuri lovind ursoaica. Booth a spus că a folosit o pereche de șosete pentru a lega rana iar apoi a reușit să contacteze serviciile de urgență și să ceară ajutor. Bauer a fost transportat la un spital românesc de un elicopter medical și transferat mai târziu în Germania, unde încă primește tratament.

ARTICOLE SIMILARE

Mesajul emoționant al Eugeniei Șerban după ce și-a spus suferința ascunsă

Tabu Tabu

Celebritati nascute pe 9 iulie!

realitatea

Fiecare femeie trebuie să vadă noua reclamă a Serenei Williams ca să înțeleagă importanța feminismului

Andreea Damian

Motivul bizar pentru care Stella McCartney îşi spală foarte rar hainele

Andreea Damian

[ Globurile de Aur ] Șase nominalizări pentru filmul „Mank”

Ciocîrlan

HAVASI ⎪ Online Live Concert Show

Ciocîrlan

Scrie un comentariu