Tabu
Image default
CULTURESlider

Un student german a scăpat de un urs care l-a atacat în România după ce l-a lovit în față

Un student german a fost mușcat de o ursoaică în timpul unei drumeții în munți printr-o zonă în care i se spusese că nu are ce căuta. Inevitabilul s-a produs, el și iubita sa au fost atacați de o ursoaică iar tânărul a reușit să scape de animal după ce prietena lui i-a spus să îl “lovească în față” potrivit Deutche Welle.

Turistul german în vârstă de 26 de ani a întâlnit ursoaica și cei doi pui în Munții Carpați și a fost apoi forțat să lupte pentru viața sa când animalul (care se știe că e territorial mai ales în periaoda în care are pui) l-a atacat. Andi Bauer se afla într-o călătorie de cinci zile în România cu iubita sa din Marea Britanie –  Lara Booth. Deși se știe că zona în care se aflau este casa a mii de urși bruni, Bauer a spus că nu a observat animalul până nu a stat la câțiva pași de ursoaică și de puii acesteia.

“N-am văzut ursoaica imediat iar când m-am întors și am văzut-o că fugea spre mine era deja prea târziu, nu am avut timp să mă gândesc ce să fac”, a declarat el pentru South West News Service din Marea Britanie. “M-a mușcat de picior, apoi m-a ținut de el și m-a târât și m-a aruncat, am strigat după ajutor, dar nu era nimeni în jur care să poată să facă ceva”, a adăugat el. Da, căci oamenii din zonă știu că nu e o glumă să te duci peste urși – lucru pe care chiar l-au spus celor doi turiști.

În momentul atacului, prietena lui, Lara Booth, se afla la aproximativ 6 metri în spatele lui. “Am înghețat de frică când am văzut pentru prima dată urșii”, a spus Booth. “Atunci mi-am adus aminte că ar trebui să lovești un urs în ochi, așa că am strigat asta și ursul s-a întors și l-a lăsat în pace. Andi e atât de norocos să fie în viață”, a adăugat ea. “Ursul mi-a dat drumul dupa ce Lara mi-a spus să-I dau un pumn în față, l-am lovit, apoi a plecat, cred că am noroc că am trecut prin așa ceva”, a declarant el pentru presă.

Booth a recunoscut că tânărul a ignorat intenționat un avertisment din partea unui localnic care i-a spus să renunțe la plimbarea prin zona respectivă. “Am citit despre urși și pantere, dar [Andi] m-a convins să nu aduc un spray împotriva urșilor, deoarece credea că ar fi mai probabil să explodeze din cauza căldurii”, a spus ea.

Bauer și-a rupt osul în trei locuri lovind ursoaica. Booth a spus că a folosit o pereche de șosete pentru a lega rana iar apoi a reușit să contacteze serviciile de urgență și să ceară ajutor. Bauer a fost transportat la un spital românesc de un elicopter medical și transferat mai târziu în Germania, unde încă primește tratament.

ARTICOLE SIMILARE

Companiile de produse cosmetice și lupta împotriva deșeurilor din plastic

Andreea Damian

Ce stiu profesionistii in infrumusetare si noi nu? Cum au ajuns la acest statut?

realitatea

Trei trucuri de machiaj care te ajută să pari mai tânără și proaspătă

Andreea Damian

Cele două culori pe care să le porți pentru a atrage optimismul și stabilitatea în 2021

Andreea Damian

Cine le va îmbrăca pe Camilla și Kate Middleton la încoronarea regelui Charles

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu