Tabu
LIFESTYLE

Val de căldură extremă în destinațiile de vacanță preferate de români

Nici nu a început bine vara, că un val de căldură a lovit țările din Europa de Sud-Est. Grecii se tem de că va fi „o vară foarte dificilă”, cu temperaturi extreme și incendii de vegetație. 

Grecia și Cipru se confruntă cu temperaturi extreme, iar birourile de meteorologie avertizează asupra unui risc ridicat de incendii, dar și asupra problemelor de sănătate. În Grecia, temperaturile au atins un record de peste 39 de grade Celsius în unele regiuni. 

Autoritatea meteo din Cipru a emis un avertisment de căldură extremă, se așteaptă ca temperaturile să atingă 44 de grade Celsius în anumite zone, zilele următoare. Şi în Turcia s-au înregistrat temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Serviciul Meteorologic din această țară spune că temperaturile sunt cu 8 până la 12 grade peste media perioadei.  

„Temperaturile ridicate reprezintă un risc pentru persoanele vulnerabile precum vârstnici şi copii mici”, a spus autoritatea meteo din Cipru, care a îndemnat populaţia să respecte instrucţiunile autorităţilor. 

Oamenii sunt sfătuiți să evite activitățile în aer liber în timpul zilei, să consume destule lichide și să aleagă haine lejere, de culori deschise. 

Unde găsiţi ajutor

Turiștii care și-au planificat vacanțele pentru vară sunt sfătuiți să se informeze cu privire la riscurile din zonele afectate și să ia măsuri de precauție.   

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment încă de la începutul lunii aprilie pentru cetățenii români aflați în Grecia despre ridicarea nivelului de alertă de incendiu la 4 (risc foarte mare) în zonele Egeea de Nord, Attica (Atena), Evia, Insulele Ciclade, Creta și sudul Peninsulei Peloponez, din cauza intensificărilor semnificative ale vântului.    

Pentru asistență consulară, cetățenii români pot contacta Ambasada României în Atena și Consulatul General din Salonic.  

Și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a emis avertizări anul trecut pentru români care călătoreau în destinațiile în care erau anunțate incendii. Autoritățile recomandau reprogramarea sau anularea vacanței în cazul în care riscurile sunt semnificative.  Însă, acest lucru se poate face doar cu acordul părților, dacă autoritățile din țările respective nu impun restricții sau limitări.  

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Harta Glicinelor, noul reper pentru bucureștenii care vor să descopere frumusețea orașului

Andreea Damian

Cinci pasi care te vor ajuta sa aranjezi perfect mobilierul in sufragerie

realitatea

Noi criterii pentru calculul polițelor RCA

Andreea Damian

Un bebelus pe drum? Cum sa dai vestea cea mare?

realitatea

Inchirieri masini – optiunea cea mai profitabila pentru o vacanta reusita!

realitatea

OANA CUZINO si fostul sot se bat pe 8.000.000 euro

Scrie un comentariu