Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Zece tendințe de frumusețe coreeană de încercat în 2021

Spuneți adio rutinelor în 10 pași și faceți loc formulelor susținute de știință dar și abordărilor minimaliste de îngrijire a pielii. Anul acesta, K-Beauty se concentrează pe ingrediente pure, pe bază de plante – de la morcovi și ciuperci la Centella asiatică – și pune accentul pe antiinflamare.

Extract de melc, venin de albine, piele cu aspect de sticlă. Iată câteva dintre tendințele de frumusețe care au apărut în Coreea de Sud în ultimii cinci ani. Fie că ați încercat lapte de măgar (care întinerește pielea cu proteine ​​și acizi grași) sau nu ați avut nicio șansă cu o mască săptămânală, K-beauty este peste tot acum. De fapt, potrivit Allied Market Research, piața K-beauty ar putea ajunge la peste 18 de miliarde de dolari în 2026. În timpul pandemiei coronavirus, consumatorii au făcut mai multe cercetări despre K-beauty, cu un dorința de a adăuga produse-inovatori în rutina lor de frumusețe de izolare, scrie Vogue.

La fel ca majoritatea fenomenelor culturale, frumusețea coreeană este în continuă evoluție. Ceea ce a fost obligatoriu anul trecut s-ar putea să nu fie la fel de popular anul acesta. Vedem că rutina tradițională în 10 pași face loc unei abordări mai minimaliste, cu consumatori atenți care reacționează împotriva „modei rapide” și a împachetării excesive. În altă parte, gadgeturile jucăușe, cum ar fi efectele de schimbare a culorii sau substanțele gelificate, sunt abandonate în favoarea formulelor susținute de știință.

Marile tendințe ale frumuseții coreene în 2021!

Ingrediente Handbang – sunt ingrediente tradiționale pe bază de plante din medicina coreeană, care au fost mult timp un element de bază în viața coreeană. De exemplu, rădăcina de ginseng, houttuynia cordata, lotusul sacru și rehmannia au proprietăți anti-îmbătrânire, antiinflamatoare și regenerative.

Suprapunerea acizilor – K-beauty a încorporat mai mult acid în produsele sale, dar cu o abordare blândă care încearcă să găsească un echilibru: în exces ar putea irita și deteriora pielea, într-o cantitate insuficientă nu va da niciun rezultat. Produsele care conțin doza optimă de acid sunt esențiale. Folosiți echilibrul ideal al acizilor AHA și BHA (de origine vegetală și animală) pentru a exfolia ușor celulele moarte și pentru a netezi textura pielii.

Morcov – Uleiul de semințe de morcov este încă o nerecunoscută, deși a fost folosit în K-beauty de peste 10 ani. Conține vitamina A și este un excelent antioxidant. Este un ulei anti-îmbătrânire, antifungic, antibacterian și antiinflamator: este, prin urmare, ideal dacă vreți un efect de iluminare a pielii.

Retinol – Abordarea „pielea mai întâi” a K-beauty va continua în 2021, mai ales că bunăstarea și îngrijirea pielii sunt esențiale în acest moment. Nu se poate nega proprietățile puternice anti-îmbătrânire ale retinolului, dar abordarea K-beauty folosește un procent mai mic, pentru a menține pielea mai sănătoasă și mai puțin iritată. Retinolul este foarte eficient fără a provoca daune inutile.

Iarba tigrului – În 2021, căutăm ingrediente care și-au dovedit valoarea decât cele care creează „buzz”, cu accent pe calmarea pielii. Iarba tigrului (o plantă care crește în Asia, cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare), numită și „cica”, este foarte populară astăzi. În timp ce toată lumea se confruntă cu stresul prelungit al pandemiei și cu masca de protecție, se caută calmarea pielii iritate. Iarba tigrului este ingredientul pe care toată lumea trebuie să îl adauge la rutina sa.

Iarba tigrului crește în Asia.

Frumusețe pură – Din ce în ce mai multe mărci dezvoltă produse fără aditivi chimici, ingrediente
artificiale și fără parfum.

Pre-, pro- și post-biotică – Anul acesta, mărcile și produsele de wellness vor câștiga popularitate. Acestea sunt, de exemplu, mărci care se concentrează pe pre-, pro- și post-biotice; îngrijirea pielii prietenoasă cu microbiomii; și suplimente alimentare, de care beneficiază atât pielea, cât și intestinul.

Minimalism flexibil– Acum câțiva ani, piața era saturată de „rutina coreeană de frumusețe în 10 pași”. „Postul cosmetic” [scăderea numărului de produse și de pași] care a urmat după tendința aceasta a fost prea restrictiv dacă se doreau mai multe rezultate decât cele obținute cu îngrijire de bază. Minimalismul flexibil se concentrează pe produse simple și curate, facilitând personalizarea rutinei. De asemenea, va exista tendința de a reduce listele de ingrediente. Ingredientele unice și limitate atrag datorită simplității lor și a concentrației ridicate a principalului activ.

Detoxifierea pielii și întărirea barierei pielii – Credința că pielea este o reflectare a stării mentale vine din Coreea. Vom vedea mai multe ingrediente care întăresc bariera pielii și sistemul imunitar, cum ar fi ciupercile, precum și ierburi detoxifiante, cum ar fi ghimbirul. Ceramidele [care formează un strat protector pentru a preveni pierderea umezelii și deteriorarea vizibilă a pielii] vor reveni, de asemenea.

Un interes reînnoit pentru îngrijirea corpului – În Coreea, multe ritualuri de îngrijire a corpului provin din cultura băilor publice. Într-un an dificil, mulți dintre noi punem un accent mai mare pe îngrijirea personală și se așteaptă ca această definiție să cuprindă toată pielea, de la cap până la picioare.

ARTICOLE SIMILARE

Devino propriul tau Make-up Artist in 12 saptamani de cursuri AFTER WORK

realitatea

Woody Allen, detalii terifiante într-un nou documentar: îşi poza fetele goale după ce le abuza

Andreea Damian

Ce probleme de sănătate are Gina Pistol, gravidă în luna a opta. Are dureri insuportabile: „Simt că înnebunesc”

Andreea Damian

Prințesa Charlotte calcă pe urmele Reginei Elisabeta a II-a

Andreea Damian

Ce mare s-a făcut Patrick, fiul Geaninei Ilieș

Tabu Tabu

Trucuri rapide şi simple pentru creşterea sprâncenelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu