Tabu
LIFESTYLESlider

10 secrete la locul de muncă pe care antrenorii de carieră vor să le știm, dar șefii nu

Să recunoaștem, nimeni nu cunoaște fiecare detaliu atunci când se angajează la un nou loc de muncă. Nu există un regulament global care să vă spună ce să faci și ce să eviți să faci. Acestea sunt lucruri care vin odată cu experiența și după ce ai făcut mai întâi câteva greșeli. Da, știi elementele de bază precum să fii civilizat și politicos, dar totuși trebuie să înveți ce să spui când șeful tău te întreabă ceva complicat.

Iată 10 fapte esențiale la locul de muncă pe care ar trebui să le cunoști înainte de a merge la muncă mâine dimineață.

1. Nu te grăbi să accepți o promovare.

O creștere a salariului sau o promovare vine de obicei cu responsabilități suplimentare pe care este posibil să nu fii pregătit să ți le asumi. Trebuie să te gândești dacă este momentul potrivit sau dacă ai abilitățile potrivite pentru noile sarcini. De asemenea, s-ar putea să nu fii un mare fan al echipei tale și, prin urmare, să cauți activ un alt loc de muncă. Sau pur și simplu nu ești interesat să urci pe scară pentru că te bucuri de poziția ta actuală mai mult decât orice.

Dacă într-adevăr decizi să refuzi promovarea, fii sincer cu angajatorul în legătură cu motivele. Explică de ce simți că nu ești pregătit să faci acest salt și de ce abilități ai nevoie. Asigură-te că împărtășești angajamentul puternic față de companie, astfel încât angajatorul să știe cât de pasionat ești. Nu vrei să suspecteze că te gândești să părăsești compania.

2. Managerul tău nu este responsabil pentru concedierea ta.

În companiile mari, există mai mulți manageri responsabili de diverse sectoare ale afacerii. Ei sunt responsabili pentru echipa lor și pentru modul în care performează, dar nu au puterea de a concedia pe nimeni. Dacă ești prins făcând ceva rău, da, vei fi chemat la „raport”. Cu toate acestea, cel mai probabil vei fi pus într-un plan de îmbunătățire a performanței înainte de a fi concediat.

Și chiar dacă ești concediat, nu va fi singura decizie a managerului tău. El va trebui să vorbească cu șeful său și să explice situația înainte de a te anunța. Cu toate acestea, dacă lucrezi într-un start-up în care CEO-ul este șeful tău, procesul de concediere va fi mult mai rapid.

3. Chiar dacă ești cel mai bun, nu vei fi promovat instantaneu.

Mulți absolvenți intră la primul loc de muncă cu intenția de a urca pe scară în primele câteva luni. Cu toate acestea, compania nu trebuie să recunoască munca uimitoare și să ofere o promovare doar pentru că angajatul asta dorește. Are nevoie de el să-și facă treaba corect și să contribuie la atingerea obiectivelor companiei. Nu uita că abia începi de jos și trebuie să muncești înainte de a fi promovat. Nu te aștepta la o promovare în primii 1-2 ani. Sunt șanse ca înaintea ta să fie mult mai mulți oameni care o merită.

4. Băiatul de la IT probabil știe multe despre activitatea ta online.

Să spunem doar că tot ceea ce faci pe computerul tău de lucru este vizibil pentru departamentul IT și șeful tău. Pentru început, e-mailurile tale sunt arhivate pe termen nelimitat, chiar și cele personale. Întreaga utilizare a internetului este monitorizată și chiar dacă ștergi istoricul browserului, nimic nu se va schimba. Activitatea telefonului tău poate fi urmărită și dacă ești conectat la rețeaua Wi-Fi a companiei.

De asemenea, unele companii instalează software care salvează fiecare cuvânt pe care îl tastezi pe Google și orice altă aplicație pe un cloud. Mai târziu, aceste cuvinte cheie sunt evaluate și s-ar putea să te afli în probleme dacă ai căuta lucruri nepotrivite. În plus, productivitatea ta este monitorizată și dacă nu este la standardele companiei atunci managerul de echipă este anunțat.

5. Departamentul HR nu te va sprijini.

HR este departamentul la care vei merge dacă ai suferit un fel de hărțuire sau dacă vrei coaching. Cu toate acestea, nu te aștepta să rezolve problemele pe care le poți avea cu managerul tău. La sfârșitul zilei, ei sunt plătiți de companie, astfel încât să-și satisfacă nevoile. Trebuie doar să se asigure că toată lumea se comportă conform legii.

Și de aceea, dacă raportezi ceva care încalcă legea, ei vor trebui să încalce confidențialitatea. Ei sunt obligați să informeze autoritățile pentru a putea investiga o problemă în profunzime. Deci, dacă suferi de discriminare rasială sau de abuz, este posibil ca acuzația să nu rămână între tine și ei.

6. Uneori camerele de securitate sunt false.

Costul pentru companii pentru a instala o mulțime de camere și a continua să le supravegheze poate fi destul de mare. Unele companii sau întreprinderi mici nu au un sistem suficient de puternic pentru a conecta 10 sau chiar 20 de camere. De aceea folosesc câteva camere false împreună cu cele reale. Scopul lor este evident să-i facă pe posibili hoți de magazine să se gândească de două ori la intențiile lor.

Cu toate acestea, există mulți oameni care pot deosebi cu ușurință o cameră falsă de o cameră reală. De aceea, multe locuri vor folosi camere reale sparte care arată cel puțin 100% autentice. De asemenea, marile companii nu monitorizează de fapt toate camerele în timp real, ci doar înregistrează ceea ce se întâmplă.

7. Șeful tău are favoriți, în ciuda a ceea ce spune.

Șeful tău ar putea încerca să rămână absolut neutru, dar are favoriți. Și uneori explică foarte clar cine sunt angajații lui preferați. Dacă nu te afli pe această listă, nu trebuie să te dai bătut și ar trebui să treci mai departe. Poziția ta nu este neapărat în pericol doar pentru că șeful tău nu este îndrăgostit de tine. Deci, deși s-ar putea să aibă o chimie mai bună cu alți angajați, încearcă să nu te concentrezi prea mult pe asta.

8. A fi la timp înseamnă a sosi cu 15 minute mai devreme.

Sosirea cu 15 minute mai devreme la locul de muncă îți oferă timp să te organizezi. Poți să pornești computerul, să-ți analizezi prioritățile și să faci o oprire în bucătărie pentru a-ți pregăti cafeaua de dimineață. În acest fel, creierul tău are suficient timp pentru a intra în modul de lucru înainte de a începe munca ta reală. Ești în control deplin asupra zilei și programului tău, în loc să rămâi în urmă cu lucrurile. Nu numai atât, dar te eliberezi de tot stresul, deoarece te asiguri că totul este în ordine. Cu toate acestea, nu ar trebui să ajungi prea devreme. S-ar putea ca șeful să-ți atribuie o muncă suplimentară, deoarece știe că vei ajunge mai devreme pentru a o termina.

9. Trebuie să te gândești la soluții înainte de a ridica o problemă.

Compania ta te-a angajat pentru că are nevoie de tine pentru a-ți face treaba și a-și atinge obiectivele. De asemenea, are nevoie de tine pentru a găsi soluții la orice probleme apar. Deci, dacă ține de tine să mergi la șeful tău și să-i dai veștile proaste, mergi și cu câteva soluții posibile. Nu trebuie să intri în detalii despre problema în sine, deoarece șeful tău este interesat doar să o rezolve.

10. Fii 100% sincer cu privire la greșelile tale.

Cu toții facem greșeli și nu faci excepție de la asta. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mergi la managerul tău sau la șeful tău și să-ți mărturisești greșeala. Uneori , șefii observă greșelile noastre înainte de noi și așteaptă să vadă dacă le vom dezvălui vreodată. Dacă acesta este cazul, atunci angajatorul tău va aprecia cu siguranță onestitatea ta, în ciuda greșelii tale. De asemenea, fiind sincer, îți construiești un profil de încredere și îți va fi mult mai ușor să atragi clienți. În ciuda acestui fapt, minciuna aduce și mai multe minciuni, deoarece vei încerca mereu să-ți acoperi urmele. Cu onestitate înveți că indiferent de greșeală, poți să o rezolvi cu ajutorul colegilor tăi și a șefului tău.

ARTICOLE SIMILARE

Dieta Supermodelelor. Slabesti 2,5 kg in 3 zile!

Epoca de AUR in bucatarie

Andreea Raicu A URMAT O CURĂ SPIRITUALĂ: “Am plâns foarte, foarte mult acolo”

Casnicia cuplului Ilie Nastase – Brigitte scartaie? “Imi spune ca sunt taranca, ca cine l-a pus sa ma ia!”

Am aflat secretele siluetei de viespe a Mihaelei Rădulescu

Tabu Tabu

Tromboza | Ce este și cum să recunoaștem primele simptome?

Andreea Damian

Scrie un comentariu