Tabu
FASHIONSlider

Virgil Abloh, prietenul lui Kanye West a fost angajat de Louis Vuitton

Virgil Abloh, prietenul şi consilierul lui Kanye West în materie de modă a fost numit director artistic la departamentul de modă masculin al Louis Vuitton.

În 2014, Kanye West critica industria modei pentru că l-ar discrimina din cauză că e de culoare şi faimos. Kanye spunea că asta se întâmplă din cauză că nu există niciun om de culoare celebru care să participle la creaţiile Louis Vuitton sau să facă parte din echipa celebrei casă de modă. După patru ani, parte şi datorită influenţei lui Kanye West, peisajul fashion pare să se fi schimbat destul de mult căci iată, prietenul lui a fost angajat într-o poziţie cheie la Vuitton.

Criticii de modă spun că se observă din ce în ce mai mult că există o anume influenţă a stilului Kanye asupra modei în general. Şi că datorită lui, hainele din moda de stradă ajung la case de modă importante care până acum nu erau neapărat interesate de ceea ce se poartă zi cu zi. Despre noul post al lui Virgil Abloh, revista Vogue spune că acesta înţelege cum să combine hainele sport şi cele de pe podiumurile care prezintă moda elitistă şi că, desi are o pregătire precară în domeniul modei, ştie să comunice cu generaţiile mai tinere şi să transforme un stil de viaţă într-un produs fashion scump.

Virgil Abloh ştie să creeze legături între classic şi ce se poartă acum – spune Michael Burke, directorul executive al Louis Vuitton.

Louis Vuitton este un conglomerat cu vânzări estimate la 9 miliarde de euro anual, cea mai mare corporaţie din industria modei de lux. Angajând un om nu foarte educat în ceea ce priveşte produsele de lux într-unul dintre cele mai importante posturi ale corporaţiei, Louis Vuitton arată că recunoaşte puterea de influenţă a modei de stradă – un termen de multe ori considerat de modişti ca fiind rasist dar pe care Virgil Abloh îl foloseşte frecvent.

ARTICOLE SIMILARE

Bijuterii de vară la Galt Orologerie elvețiană

realitatea

Cum și-a distrus Mihaela Rădulescu hainele în pădure

Tabu Tabu

10 trucuri pe care celebritățile le folosesc pentru a străluci pe covorul roșu

Andreea Damian

Vedete nascute pe 14 septembrie!

realitatea

Glamour Gucci toamnă 2009

realitatea

Snoop Dogg a făcut Bogata, județul Mureș, „vedetă” din nou! Ce a filmat în sat

Andreea Damian

Scrie un comentariu