Tabu
LIFESTYLESlider

Înainte de italianul Politi, a mai existat un medic rămas nepedepsit după ce o femeie a murit după intervenția estetică

Și iată că în anul 2019 vestea că un bărbat a efectuat operații estetice fără să aibă niciun fel de pregătire în domeniu a bulversat întreaga țară. Dar el nu este primul care a făcut asta, nu e nici singurul – mai există așa ca el – a avut doar ghinionul să fie prins înainte să plece din țară.

În anul 2017, luna februarie, Mădălina Dimitriu – cunoscută mai mult pentru numele ei de scenă – Beyonce de România – apărea la o emisiune cu vedete autohtone – Wow Biz de la Kanal D unde spunea următoarele: „Apoi am observat că mamelonul sânului stâng este negru la o săptămână după operație. Am crezut că este ceva normal și că îi va reveni culoarea. La o săptămână eu am început să mă spăl normal și a început să îmi curgă un lichid din sânul stâng, din partea de jos a mamelonului. L-am sunat pe domnul doctor, i-am spus ce se întâmplă. Mamelonul arăta ca o coajă și am întrebat dacă acela e mamelonul meu sau e cumva pe dedesubt. Nu mai arăta cum știam eu. Mi-a zis să stau liniștită, pentru că trebuie să cadă acea coajă neagră. A cazut mai întâi de jos, de unde îmi curgea infecția, am fost iar la control și mi s-a dat un tratament cu antibiotice. Apoi am fost iar bandajată, mi s-au pus niște aminoacizi în acea zonă, iar apoi mi-a căzut toată coaja până când mi-a rămas o gaură. Puteam să îmi văd punga de silicon prin acea gaură”.

Mădălina fusese operată de medicul supranumit Prințul Silocoanelor – Kasem Abu Bakr. Apoi, la un an după ce l-a dat în judecată pe medicul Kasem, acuzându-l de fapte grave, “Beyonce de România” a fost anunţată că procesul o ia de la zero. Asta deoarece judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu au ştiut cine este competent să soluţioneze cauza şi, după ce au analizat situaţia un an întreg, au declinat dosarul la Buftea. “Declină competenta de solutionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Buftea, judet Ilfov. Fără cale de atac”, au decis, recent, magistraţii. Între timp, anul trecut, din cauza operațiilor femeia era să moară în urma infecțiilor de la sân. A ajuns la Floreasca și acolo medicii au operat-o în ultimul moment. Medicul minune Kasem a dispărut între timp din România, s-a mutat la Dubai. Dar despre el se știa că are probleme cu legea încă din 2016 și totuși, nimeni nu s-a obosit să-i interzică să mai profeseze și anii viitori în România. El a fost chiar condamnat în ianuarie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare și interzicerea de a mai profesa pentru alți trei, fiind considerat vinovat de moartea unei paciente. Decizia a fost, însă, contestată.

în 2013, el a fost exclus din Colegiul Medicilor pentru că a efectuat o intervenție pentru care nu avea pregătirea necesară, decizie care, de asemenea, a fost contestată. În anii 2016 și 2017, mai multe foste paciente l-au acționat în instanță pentru că au avut probleme după operație. Kasem a respins de fiecare dată acuzațiile, susținând că este o victimă a sistemului din Romania, mai ales pentru că este străin și a reușit să se impună pe o piață atât de profitabilă cum este medicina estetică. Ba mai mult, una dintre pacienetele sale, Emanuela Căprar a fost chiar dată în judecată de Kasem pentru că ar fi îndrăznit să spună că în urma operației efectuate de el una dintre buze i s-a înegrit și din ea a căzut o bucată.

Un alt caz mediatizat la acea vreme (cazurile despre care vă spun au apărut toate în presă la momentele respective atât în cea scrisă cât și la televizoare) a fost cel al Cristinei Uzun care spunea în 2016: “Tot ce-mi doream era să mă fac bine, doctorul Kasem mi-a tăiat sânii ca la abator. După jumătate de ani, sânul drept mi-a căzut şi a fost nevoie de o a doua intervenţie. După ce s-a ameliorat cât de cât am început să fac laserul pentru cicatrici. Mie mi-a rămas o gaură în sân, acolo unde a fost infecţie, iar doctorul mi-a injectat acid hialuronic. De trei ani, zi şi noapte port bustieră şi corset medicinal.”

Nu știu cum, prin ce ironie ciudată a sorții sau alții ar spune o karma un pic călcată pe coadă de fiu-său, tatăl acestui Kasem, Mohammad Abu Baker, supranumit la rândul lui „Regele varicelor” – a fost operat la un spital privat din București. La spitalul privat din Bucureşti ar fi fost băgat în sala de operaţii, deşi nu i se făcuseră toate analizele. Mai mult, se pare că stimulatorul a fost montat prost, iar în timp ce era pe masa de operaţie, bărbatului i-ar fi fost perforate pleura şi plămânii. Aceste lucruri au făcut ca esteticianul vedetelor să piardă mult sânge şi să ajungă la terapie intensivă, unde a făcut mai multe tipuri de pneumonie. După operaţie, Abu Baker a mers la un spital din Iordania ca să-şi continue tratamentul. Înainte să moară ar fi mers la poliţie împreună cu avocata lui şi a depus o plângere. El a cerut despăgubiri de la spitalul privat din România de câte 10 milioane de euro pentru fiecare fiu pe care îl avea. Mohammad Abu Baker este tatăl esteticianului vedetelor, Kasem Abu Bakr. Nu știu ce s-a mai întâmplat cu banii și despăgubirile dar cert e că fi-său Kasem a dispărut de tot din România. Printre vedetele operate de Kasem se numără şi Nicoleta Luciu, Mădălina Pamfile, Bianca Drăguşanu,  Oana Zăvoranu, Daniela Gyorfi, Loredana Chivu, Adelina Pestriţu

Cum își racola Kasem pacientele? La fel ca Matteo Politi, apelând la vedete care să-i facă intrarea în lumea show-bizului. Kasem le amăgea cu imaginea Adelinei Pestrițu – Politi a încercat să facă același lucru cu Claudia Pavel (Cream).

Chiar ieri, reporterii TVR au descoperit la o altă clinică  – Euromedical – unde italianul Politi opera că alți doi medici promovați și specializați în chirurgie estetică – Piero Fullone și Iris Moscovici nu figurează în Registrul național al medicilor care au drept de liberă practică în România.

Toate cazurile de mai sus au fost discutate, analizate, dezbătute în show-urile cu și despre vedete și vedetuțe. Femeilor li se spunea Diva cutare, frumoasa etc, minunata nu știu cum și tonul moderatorilor sau a voice-over-ului din prezentare era de cele mai multe ori condescendent căci, nu-i așa, dacă apari goală prin reviste sau cânți manele – practic meriți să fii măcelărită de un medic. Știrile acestea nu au ajuns la televiziunile de știri, miniștri sănătății nu au fost întrebați despre dreptul lui Kasem de a profesa, procurorii n-au comentat iar avocatul poporului n-a intervenit (deocamdată asta văd că nu s-a schimbat). CNA-ul n-a catadicsit să dea amenzi atunci când femeile făceau turneul televiziunilor pentru a promova câte un medic după o operație estetică mai mult sau mai puțin reușită.

Avem senzația că toate astea sunt rezultatele unor nebuni care n-au legătură cu noi, pacientele sunt niște prostuțe care și-au riscat viața pentru niște sâni mai voluptoși, niște buze mai sexy. 70 de milioane de euro se dau anual în România pentru operații estetice, avem 150 de mii de intervenții chirurgicale estetice pe an, suntem, ca țară, în topul țărilor în care se practică acest fel de operații. Sunt medici esteticieni care sunt și ei șocați de furia cu care româncele vor să arate practic la fel, să se uniformizeze. Și nu vorbim doar despre lumea show-bizului, multe dintre clientele medicilor sunt femei de afaceri, lucrează în corporații, le vezi la coadă la Mega (mi-a spus un prieten că a fost șocat la un moment dat de faptul că la coadă cu el stăteau vreo 4-5 femei cu buzele identice, mari și vizibil injectate). Dacă te uiți retrospectiv la ultimii ani, mass media și societatea au promovat fără simț de răspundere un anumit tipar al femeii de succes. Nu s-au împărțit amenzi, pedepsele n-au existat. O generație întreagă a crescut dorindu-și să arate ca fetele de la televizor, să fie acolo, undeva în fața camerelor, cu orice preț. Nu vorbesc aiurea, fiica de 14 ani a unei prietene mi-a arătat poze ale unor colege de clasă care deja își operaseră buzele iar părinții lor știau.

ARTICOLE SIMILARE

Administraţia Prezidențială, explicații după ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii de 12.000 de euro

Andreea Damian

Balmain Fashion Show | Libertate, unicitate, senzațional

Andreea Damian

De ce este absolut necesar să îți schimbi rutina de frumusețe vara?

Andreea Damian

Murmur Loungewear: noua colecție semnată de Andreea Bădală

Andreea Damian

MESAJUL DUR al Oanei Pellea pentru familia lui Ionuţ Anghel

Justin Bieber revine în 2020 cu un album nou și un turneu muzical

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu