Tabu
Image default
lifestyle

20 de lucruri pe care le poți face acasă pentru a evita plictiseala

„A venit, a venit toamna”, exact așa cum se spunea într-un șlagăr cunoscut. Nu doar carantina parțială sau totală (în unele orașe) ne ține în case, ci și vremea „câinoasă”. Octombrie parcă ar fi noiembrie spre decembrie, cu frig și ploaie mocănească, așa că trebuie să găsim lucruri pe care să le facem în casă, pentru a evita plictiseala.

Dacă ești în pană de idei, nu e panică. Avem noi o listă generoasă cu 20 de propuneri. Este aproape imposibil să nu găsești câteva activități care ți se potrivesc.

Învață o limbă străină

Pare greu de crezut acum, dar, la un moment dat, și această pandemie va trece, așa cum au trecut toate. E o chestiune de timp. Pregătește-te pentru vacanțe fără constrângeri învățând o limbă străină. Poți aplica chiar pentru job-uri online din țara respectivă.

Citește

Citind, îți deschizi noi orizonturi și îți luminezi spiritul. Nu este obligatoriu să cumperi cărți (deși este recomandat). Găsești mii de titluri gratis pe Internet. Dacă vrei să fie totul mai organizat, înscrie-te în cluburi de lectură și acceptă provocările celorlalți.

Descoperă un domeniu nou

Există o întrebare clasică în interviurile din presă: „Ce altă profesie ți-ar fi plăcut să urmezi?”. Tu ți-ai pus această întrebare? Ce ți-ar fi plăcut să fii dacă alegeai alt drum în viață? Nu e niciodată prea târziu să descoperi și alte domenii, măcar ca hobby dacă nu pentru venituri suplimentare.

Ascultă muzică

Pe mulți, muzica îi ajută să își restabilească echilibrul interior. Îi energizează și le dă un „boost” de moral. Acordă-ți măcar 30 de minute zilnic în care să asculți muzica preferată fără să te gândești la ceva anume. Apasă „Play” și relaxează-te.

Cântă într-un cor online

Suntem siguri că nu auzi foarte des acest îndemn. Este o provocare care poate fi distractivă și îți poate aduce multe satisfacții. Desigur, este de preferat să ai și voce, ca să nu te pună ceilalți coriști pe „mute”.

Fă exerciții fizice

Este la îndemâna oricui să își transforme un colț de cameră într-o „sală de sport”. Nu trebuie să ai gantere, haltere sau aparate speciale. Sunt multe tutoriale pe Internet care te învață cum să faci mușchi și să te menții în formă cu ajutorul greutății propriului corp.

Vizitează virtual orașe și muzee

Progresul tehnologic ne ajută să ajungem în aproape orice loc de pe glob chiar dacă nu plecăm de acasă. Cea mai cunoscută platformă prin intermediul căreia poți călători virtual este Google Street View, dar mai sunt și altele. Poți vizita străzi și obiective turistice, cum ar fi Musei Vaticani.

Gătește

Gătitul este o artă. Dacă studiezi, poți ajunge de la stadiul de persoană care  face de mâncare pentru a se hrăni la nivelul de „artist”. Nici nu știi ce mâncăruri delicioase pot ieși din mâna ta, cu răbdare și cu îndrumarea potrivită.

Învață un limbaj de programare

Dacă te-ai obișnuit să stai acasă și îți dorești un job „remote”, trebuie să te îndrepți către domeniul IT. Este bine plătit și îți oferă viața la care ai visat, aceea în care nu te trezești la 7 dimineața ca să pleci prin frig spre birou. Un limbaj de programare se poate învăța în 6 luni, sau chiar într-un timp mai scurt.

Uită-te la filme documentare

Cultura generală este de ajutor, mai ales când socializezi cu prietenii sau cu oameni pe care nu îi cunoști. Este util să știi din toate câte puțin, iar o astfel de pregătire se obține și prin vizionarea filmelor documentare.

Strânge fonduri pentru o cauză nobilă

În prezent, există multe platforme de „crowdfunding”, pe care sunt postate diverse cazuri sociale, iar oamenii donează bani pentru a-i ajuta pe cei care sunt în dificultate. Poți devenit mesagerul unei cauze nobile și o poți promova, strângând banii de care este nevoie.

Fă curățenie

Este o activitate recurentă. În general, dacă faci astăzi curățenie, mâine va fi nevoie să repeți operațiunea.  Așadar, chiar nu ai timp să te plictisești și vei avea o dispoziție bună. Psihologii spun că „dezordinea este mama depresiei”.

Reia legăturile cu prieteni vechi sau colegi de școală primară

Rețelele de socializare sunt blamate pentru că ar încălca intimitatea indivizilor, dar nu te obligă nimeni să îți dai check-in oriunde te duci, chiar și în magazinul de pâine. Folosește-le ca să reiei legătura cu prieteni vechi sau cu foști colegi de școală. Caută-i și trimite-le cereri de prietenie.

Fă-ți planuri de viitor

Niciun vis nu se îndeplinește fără să ai un plan. Când ai ceva timp liber, pune-ți ordine în gânduri și vezi care este drumul cel mai bun spre obiectivele personale. Ai grijă să respecți planul.

Dormi

Somnul te ajută în multe privințe. De exemplu, încetinește procesul de îmbătrânire și, cel mai important, susține imunitatea. Dacă ești odihnit, gândești limpede și sunt mai multe șanse să iei cele mai bune decizii.

Câștigă bani pe Internet

Am vorbit despre locuri de muncă online, dar se pot câștiga bani și altfel pe Internet. De exemplu, jucând la Loto Letonia, o loterie care se găsește în ofertele agențiilor de pariuri online. Apropo, poți să și pariezi pe meciurile din Liga I sau din alte campionate.

Învață să ții un discurs

Nu se știe când vei fi în situația  de a vorbi în fața unei mulțimi. Este bine să începi repetițiile încă de pe acum. Găsești cursuri pe diverse site-uri. Ai nevoie de voință și de o oglindă, în care să te privești pentru a-ți controla mișcările.

Pictează

O altă activitate care înnobilează spiritul este pictura. Poți începe de la schițe simple, apoi să faci pași înainte învățând cum să combini culorile. Poți aborda chiar pictura abstractă. Tablouri din care nu înțelege nimeni nimic se vând cu zeci de mii de euro.

Joacă mini-golf

Fără nicio legătură cu sfatul domnului președinte de a juca golf… Mini-golful este un joc foarte distractiv, care se poate desfășura pe suprafețe mici, chiar și în living sau pe balcon.

Caută destinații de vacanță

Situația nu este chiar atât de mohorâtă. Peste 6-7 luni vine vara și, o dată cu ea, mult așteptata vacanță. Timpul trece repede. Mai bine te apuci chiar din acest zile să cauți destinații ieftine și interesante. Uitând-te după Early Booking, poate dai de un Last Minute care nu poate fi refuzat și săptămâna viitoare joci mini-golf într-o cameră de hotel pe malul oceanului…

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu, EXECUTATE SILIT!

Cum să-i cumperi fiicei tale cele mai bune haine

Tabu Tabu

TOP 10 Cele mai bune piese care au câștigat Oscarul

realitatea

Aliz Kosza merge inainte cu investitiile

realitatea

Sexul în penitenciar – camera intimă

realitatea

O femeie vorbește la mobil într-un film de-al lui Chaplin – VIDEO

realitatea

Scrie un comentariu