Home > Agenda > stiri > 3 RETETE de weekend de la MasterChef Petru Buiuca

3 RETETE de weekend de la MasterChef Petru Buiuca

Petru Buiuca a reuşit să convingă juriul concursului “MasterChef”, de la PRO TV, că e un bucătar iscusit, astfel că a câştigat marele  premiu de 50.000 de euro.  “Chef” Petru a  dezvăluit cum prepară trei din mâncărurile sale preferate

Salată toscană

Ingrediente: 500 g roşii organice – cât mai multe soiuri, o bucată de  pâine proaspătă (baghetă, făcută în casă, dacă este posibil), o legătură de  cimbru şi una de rozmarin proaspăt, 50 ml ulei de măsline, 20 ml oţet balsamic,  50 g măsline marinate, 50 g capere, 50 g anşoa, sare şi piper.
Mod de  preparare: roşiile se taie în orice mărime dorită. Bagheta se rupe în bucăţi  mai mici, se stropeşte cu ulei de măsline şi se rumeneşte la cuptor 10 minute,  să devină crocantă. Se face sos din ulei, oţet balsamic, anşoa zdrobite şi  capere şi se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă totul şi se serveşte cât  este cald.

Tagliatelle de casă cu sos de brânză

Ingrediente: 300 g tagliatelle (paste făcute cu făină, ou, apă, puţină drojdie – orice reţetă disponibilă e bună; totul e să fie făcute în casă), 200 g  roşii proaspete, 150 g brânză mucegăită (orice sortiment alb şi albastru), sare şi piper.
Mod de preparare: se fierb pastele al dente (mai tari). Se  taie roşiile bucăţi şi se pun la foc mediu împreună cu 100 ml de apă, sare şi  piper. Se lasă să scadă. Înainte de a servi pastele, se adaugă în sosul de roşii  brânza mucegăită mărunţită. Se serveşte sosul peste paste.

Pui cu mix de legume la cuptor

Ingrediente: două pulpe de pui (inferioare sau superioare), legume,  câte o bucată de ridiche albă, gulie, morcovi, roşii, cartof dulce, cartof alb,  dovlecel, ulei măsline la discreţie, ierburi aromate (orice mix proaspăt), sare şi piper.
Mod de preparare: pulpele de pui se stropesc cu ulei de  măsline şi se presară cu sare, piper şi mixul de condimente. Se bagă timp de 30  de minute la cuptorul încălzit la 180 de grade, apoi se adaugă mixul de legume  (tăiate după preferinţă). Se lasă până sunt gata şi legumele.
Mai mult: 3 reţete de la MasterChef Petru. Iată mâncărurile preferate ale câştigătorului concursului de la PRO TV – Vedete de la noi | Libertatea.ro


Comenteaza acest articol

3 RETETE de weekend de la MasterChef Petru Buiuca

by   1 min
0