Tabu
Image default
lifestyle

30 de ani de artă ABSOLUT

ABSOLUT a lansat în România ABSOLUT COLLECTION, o campanie care reunește cele mai importante lucrări care au rămas în memoria publicului, adevărate simboluri contemporane ale brandului. În cadrul campaniei, orice pasionat împătimit poate colecționa 12 postcarduri în ediție limitată participând la petrecerile ABSOLUT COLLECTION ce se vor desfășura în 7 locații premium din țară.

Vodka suedeză a fost exportată pentru prima dată în anul 1979. Sticla, inspirată de un recipient de medicament, a fost exploatată în toate campaniile publicitare de-a lungul celor 30 de ani. Practic încă de la început, conceptul de marketing pentru Absolut a stârnit reacții în lumea advertisingului.

Primul ad, ABSOLUT PERFECTION, a fost publicat în 1980. Conceptul a rămas neschimbat în toate campaniile de publicitate ce au urmat de-a lungul timpului. Premiile nu s-au lăsat așteptate : peste 350, în întreaga lume. Cele mai recente sunt cele zece de la Cannes Lions oferite pentru design, website și packaging și cel de la New York Festivals acordat, de asemenea, pentru design. Prin colaborările cu artiști ca Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst și cu designeri de top ca Gianni Versace, Jean-Paul Gaultier și David Cameron, ABSOLUT se bucură de o extraordinară recunoaștere internațională.

În anul 1985, prin lucrarea ABSOLUT WARHOL, brandul și-a început implicarea în artă. Artistul a contribuit la lansarea unei noi forme a expresiei ABSOLUT: ABSOLUT ART. În acest moment, colecția de artă contemporană a brandului include operele a mai bine de 400 de artiști. O parte din lucrări au fost folosite în campanii publicitare ABSOLUT iar creațiile sunt expuse în muzee din întreaga lume.

Astfel, în 2003, ABSOLUT a devenit primul brand invitat ca expozant oficial în cadrul spațiului dedicat Suediei la Bienala din Veneția. Pe lângă faptul că s-a remarcat în domeniul artistic, ABSOLUT a susținut în nenumărate rânduri arta atât în străinătate, cât și în România. Galeria ABSOLUT din cadrul Bienalei Internaționale de Artă Contemporană București a cuprins lucrările artiștilor Lia Perjovschi, Dinu Li, Mikael Lundberg, Lauri Astala, hackitectura.net și Christina McPhee.

Intră pe www.absolut.com pentru a vizualiza ad-urile care au făcut istorie.

ARTICOLE SIMILARE

“Open your City” cu Heineken!

Aperitive calde pentru zile geroase de la Koliba

BRENCIU are o fetita de 3,400 kg! O cheama MINA!

Rihanna, în tandrețuri cu noul iubit – FOTO

realitatea

Catherine Zeta Jones vrea s-o joace pe Susan Boyle

realitatea

Bar Refaeli joaca tenis in chilotii creati de ea (VIDEO)

realitatea

Scrie un comentariu