Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

5 acțiuni care prelungesc viața lenjeriei de pat

Ai o lenjerie de pat preferată și vrei să te bucuri de ea pentru cât mai mult timp? Îți povestim care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a nu vorbi prea curând la trecut despre lenjeria ta de pat în care te simți cel mai bine.

Aproape jumătate din viață ne-o petrecem dormind și este esențial să avem un somn odihnitor, sănătos și liniștitor. Un rol important, în acest sens, îl are și alegerea lenjeriei de pat, alături de salteaua, pernele potrivite și respectarea aceleiași ore la care ne băgăm în pat, toate acestea contribuind la un confort și la construirea unei rutine de somn adecvate.

Să vedem, așadar, cum te bucuri pentru cât mai mult timp de lenjeria ta de pat.

  1. Citește cu atenție instrucțiunile

Poate că ți se pare banal, însă este esențial să respecți instrucțiunile de spălare adecvate lenjeriei de pat.

Unele materiale textile nu trebuie spălate în apă care are o temperatură ridicată deoarece se pot degrada mult mai ușor și temperaturile înalte pot afecta culorile acesteia. Mai mult, lenjeriile confecționate din materiale textile naturale intră la apă atunci când temperatura este mare, așa că nu îți recomandăm să riști acest lucru. De regulă, o temperatură potrivită este cea de 30-40 de grade Celsius, însă te sfătuim să ții cont de recomandările specifice ale lenjeriei tale de pat, atunci când vine vorba despre spălare.

  1. Pregătește lenjeria pentru spălat

Înainte de a băga lenjeria în mașina de spălat, există câțiva pași pe care te sfătuim să îi urmezi.

În cazul în care există pete de grăsime pe lenjeria ta de pat, curăță-le pe acestea înainte pentru că este posibil să nu iasă la spălat.

Îți recomandăm ca petele care apar pe lenjeria de pat să fie curățate imediat ce s-au produs deoarece, pe lângă faptul că este foarte posibil să nu iasă în timp ce lenjeria este spălată, acestea se vor permanentiza din cauza căldurii. Oricât de greu ți-ar fi să faci acest lucru, pentru o durată de viață cât mai îndelungată a lenjeriei tale de pat, te sfătuim să intervii la timp și să scapi de pete înainte să speli întreaga lenjerie.

Întoarce-o, apoi, pe dos, mai ales dacă lenjeria de pat are imprimeu, închide-i nasturii sau fermoarul pentru a nu se degrada culorile și asta este tot.

Împăturește-o, apoi, apoi sub forma unei bile pentru a se curăța mai ușor și pentru a își păstra forma și încearcă, pe cât posibil, să nu introduci alte articole în mașina de spălat. Lenjeria de pat este destul de voluminoasă și, în momentul în care supraîncarci mașina, lenjeria nu se va curăța în mod corespunzător și va ieși mai șifonată după spălare. Mai mult, evită să o speli împreună cu prosoapele de baie pentru că acestea o vor scămoșa.

  1. Ai grijă la detergent

Atunci când ne referim la grija față de detergent, aceasta vizează două aspecte: cel al cantității și cel al tipului de detergent. Le vom explica pe rând.

În ce privește cantitatea, te sfătuim să nu faci exces de detergent atunci când speli lenjeria de pat pentru că, pe lângă urmele inestetice care rămân pe suprafețele materialului textil, acesta se va degrada, în timp, dacă folosești prea mult detergent.

Referitor la tipul de detergent, trebuie să fie unul blând, de preferat lichid, și care să nu conțină substanțe alergenice, agresive sau înălbitor care să afecteze fibra materialului sau pielea ta.

  1. Setează o temperatură adecvată a fierului de călcat

Și temperatura fierului de călcat este importantă, atunci când vorbim despre o mai mare durată de viață a lenjeriei de pat. Setează o temperatură adecvată, nu foarte înaltă pentru a nu degrada fibrele țesăturii.

  1. Păstrează-le corespunzător

Depozitează lenjeria de pat în locuri în care temperatura este constantă, în locuri uscate și ferite de praf, bacterii sau dăunători. Astfel, nu vei risca degradarea acesteia!

Ai grijă într-un mod corespunzător de lenjeria ta de pat și nu uitați să o schimbi o dată pe săptămână!

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Amazon Studios va filma noul serial „Stăpânul Inelelor“ în Noua Zeelandă

Andreea Damian

Naomi Campbell a arătat pentru prima oară chipul fiicei ei

Andreea Damian

De ce tunsul ne trezește energia?

Andreea Damian

Prima misiune NASA efectuată în spațiu de o echipă alcătuită exclusiv din femei tocmai a fost anulată

realitatea

Record la incasari in Romania la premiera Fast and Furious 7

Roxana Dobre, soţia lui Florin Salam, primele declaraţii după scandalul cu escorta

Andreea Damian

Scrie un comentariu