Home > Lifestyle > Stiri > 5 lucruri cu Radu Muntean

5 lucruri cu Radu Muntean

Oameni care i-au schimbat existența:

1. Ileana, soția mea, m-a schimbat discret, dar profund, în anii de când suntem împreună. În bine, îmi dau seama acum.
2. Vivi Drăgan Vasile – cu care sunt prieten de 15 ani, de când era profesor la clasa paralelă de imagine. A fost reperul moral al studenției mele.
3. Radu Ionescu – colegul meu de la regie. La el am văzut prima dată Bresson, Rohmer și Ozu, cineaștii care m-au influențat cel mai mult.
4 – 5. Vlad și Vera – copiii mei. Datorită lor înțeleg acum ceva mai mult din viață.

Cărți

1. Cartea cu Apolodor de Gelu Naum, cartea copilăriei mele.
2. Pușca de vânătoare de Yasushi Inoue – M-a fascinat luciditatea cu care e analizat triunghiul conjugal. Inspirat de „Pușca de vânătoare“, am scris primul meu scenariu lung, de sertar.
3. Colecționarul de John Fowles – Una dintre cele mai intense cărți pe care le-am citit.
4. Despre ce vorbim când vorbim despre iubire de Raymond Carver – Pentru minimalism, concizie și profundă înțelegere umană.
5. Teodosie cel Mic de Răzvan Rădulescu – O carte extrem de personală despre inocența pierdută. Scrisă cu multă poftă și imaginație.


0 Response

  1. Emil

    Mi se pare cam fortat sa-l introduci pe Heath Ledger la aceasta categorie.
    Eu nu cred ca era hetero ci gay toata ziua.Pacat ca s-a dus la aceasta varsta dar oricum nu cred ca ar mai fi avut roluri dupa Brokeback Mountain la
    Hollywood.Ultimul film pe care l-am vazut cu el a fost Four Feathers si nu mi s-a parut masculin deloc.Daca nu s-ar fi sinucis cred ca ar fi facut un outting de senzatie.

Comenteaza acest articol

5 lucruri cu Radu Muntean

by realitatea   1 min
0