Tabu
LIFESTYLE

5 tipuri de lampadare pe care să le luați în considerare înainte de a cumpăra unul

Lămpile de podea sunt o sursă de iluminat practică, care poate fi folosită în aproape orice încăpere a casei dvs. Nu numai că aceste lampadare sunt funcționale, dar influențează și starea de spirit a camerei în ansamblu. Uneori, chiar și becul pe care îl alegeți poate face o mare diferență asupra efectului lămpii de podea din cameră.

Din cauza înălțimii lor, anumite lampadare pot fi cu siguranță un element care atrage atenția, așa că veți dori să acordați atenție materialului folosit pentru bază și abajur. Per total, aceste lămpi sunt o alegere inteligentă de iluminat care poate fi asamblată rapid.

Acest ghid rapid este conceput pentru a vă ajuta să înțelegeți toate opțiunile diferite de lampadare disponibile și, în cele din urmă, să selectați lampa de podea potrivită pentru nevoile dvs. de iluminat!

Să trecem în revistă diferitele tipuri de iluminat, astfel încât să vă puteți clarifica nevoile înainte de a cumpăra o lampă de podea. Iată o scurtă prezentare generală:

  • Ambianță – Iluminatul ambiental difuzează lumina uniform prin vecinătatea sa, cum ar fi o aplică sau o plafoniera
  • Task – Iluminatul Task direcționează lumina către o anumită zonă, cum ar fi un scaun de lectură sau un birou
  • Uplight – Iluminatul Uplight direcționează lumina în sus, care este apoi reflectată uniform și blând în jos din tavan

Unde se pune un lampadar

Puteți pune un lampadar (sau o lampă de podea) într-o varietate de locuri, ceea ce face ca aceste corpuri de iluminat să fie atât de grozave! Cele mai comune locuri pentru a pune o lampă de podea includ: lângă un scaun de accent, în colțul unui dormitor, lângă o comodă, și lângă o masă consolă.

Tipuri de lămpi de podea

Lămpile de podea sunt compuse în principal dintr-o bază și un abajur. Accesoriile precum un fir electric și un bec sunt necesare pentru ca lampa să funcționeze. Iată o prezentare generală a diferitelor tipuri de lampadare disponibile din punct de vedere al designului. Unele lămpi vor oferi rafturi la jumătatea coloanei, iar altele vor oferi coloane cu înălțime reglabilă.

1. Club

Lampa club este cel mai de bază design pe care îl puteți găsi pentru acest stil de lampă. Dispunând de o bază solidă și un abajur simplu în jurul unui bec, este ușor să găsiți acest tip de lampă într-o varietate de stiluri și modele care să se potrivească cu decorul casei dvs.!

2. Cu braț oscilant

Lampa de podea cu braț oscilant este compusă dintr-o bază de coloană și un abajur, la fel ca și lampa club. Cu toate acestea, în partea superioară a bazei coloanei se face o mică ajustare care permite acestei lămpi să se „balanseze” spre stânga sau spre dreapta, după cum este necesar. Mișcarea orizontală a acestei lămpi face ca aceasta să fie excelentă pentru a fi folosită deasupra unui scaun de accent sau a unui birou, astfel încât să puteți direcționa lumina acolo unde este nevoie!

3. Torchière

Lampa torchière este un alt design de lampă popular care poate fi găsit cu ușurință. Vine de la cuvântul francez pentru „torță”, vechiul mod de a ilumina o cameră înainte de electricitate. Această lampă poate fi recunoscută după baza dreaptă și abajurul triunghiular care direcționează lumina în sus. Designul este simplu și funcțional. Torțele oferă o lumină generală, ambientală, care este difuzată și mai mult în tot spațiul dacă aveți tavane albe.

4. Cu trepied

O lampă de podea tripod are o bază diferită, compusă de obicei din trei coloane care lucrează împreună pentru a ține abajurul și becul în poziție verticală. Este o versiune ușor modificată a unui design standard de lampă de podea cu o singură coloană, care poate adăuga o notă de caracter spațiului dvs.

5. Turn

Lampa de podea turn este proiectată într-un mod diferit. În general, este compusă dintr-o coloană de lățime singulară „turn”. Dacă abajurul se întinde pe întreaga înălțime a lămpii, atunci mai multe becuri vor difuza lumina în sus și în jos pe coloană. Alteori, în loc de un abajur pe toată lungimea, se instalează rafturi la diferite înălțimi ale lămpii pentru depozitare. Puteți găsi aceste lampadare într-o varietate de stiluri, iar unele pot arăta ca niște sculpturi abstracte atunci când nu sunt iluminate!

ARTICOLE SIMILARE

Afișe inspirate după personalități feminine inovatoare se pot descărca gratuit în 8 limbi

Dora Constantinovici

Noi unelte de gradinarit / FOTO

Andreea Antonescu NU ŞI-A VĂZUT FIICA de 6 luni

Cum bea bere HILARY CLINTON? Foto!

Corby, telefonul jucăuș de la Samsung

realitatea

Microsoft a implementat săptămâna de lucru de 4 zile în Japonia și a mărit productivitatea cu 40%

Andreea Damian

Scrie un comentariu