Sambata, de la 9.30, pe Kanal D, o noua editie a show-ului culinar BUCATARESCU demonstreaza ca si blondele senzuale se descurca de minune puse in fata unei tigai sau a unei oale. ALICE IOTTA, sora cuminte a Simonei Sensual, ii arata lui Dan-Silviu Boerescu cat de bine stie ea sa faca o ciorba radauteana, varianta cu pui a ciorbei de burta. Alexandra Hirceaga face si ea pui la tigaie cu susan si sos de prune, iar Bucatarescu insusi propune piept de porc la cuptor, uns cu dulceata de ceapa rosie preparata pe loc. Vinul folosit este Feteasca Neagra Special Reserve de la Halewood, iar pentru detoxifiere Bucatarescu a pregatit un fresh alb (mar, para, ananas) si un fresh rosu (morcov, portocala, sfecla rosie). Nici deserturile nu vor fi mai prejos: crema de lapte cu visine, migdale, smochine si stafide, dar si, mai ales, delicioasa reteta de clatite cu flori de salcam!
Iata, in avanpremiera, doua dintre retete:
PUI CU SUSAN SI SOS DE PRUNE
Ingrediente:
-piept de pui
-2 linguri unt
-50g susan
-3-4 linguri gem de prune
-1/2 cana vin rosu
-scortisoara
-cimbru
-nucsoara
-sare si piper
-1 mar, 1 para
Mod de preparare:
1) Se sareaza si pipereaza pieptul de pui si se da prin susan
2)Se topeste untul intr-o tigaie si se pune puiul la prajit
3)Dupa ce puiul este gata, se stinge grasimea ramasa in tigaie cu vinul rosu, se adauga gemul de prune, scortisoara, nucsoara si cimbrul si putin piper.
4)Se serveste alaturi de fructe coapte (prune, pere, mere)
CREMA DE LAPTE CU VISINE
Ingrediente:
-500ml lapte
-100g zahar
-20g amidon de porumb
-80 de grame faina
-un borcan compot visine
-migdale
-stafide
-smochine
Mod de preparare:
1) Se amesteca zaharul, faina si amidonul. Se pun intr-o oala incapatoare.
2) Se scurge compotul de visine si se pun visinile deoparte. Se amesteca laptele cu o parte din sucul de visine sau cu tot sucul (in functie de preferinte) si se toarna compozitia lichida peste cea solida. Se amesteca totul cu grija cu ajutorul unui tel.
3)Se pune oala pe foc mic si se amesteca incontinuu pana ce se ingroasa crema. Se stinge apoi focul si se acopera crema cu folie alimentara si se lasa la racit complet.
4)Intre timp, punem migdalele si smochinele intr-un blender si se mixeaza impreuna. Se adauga apoi stafidele, se amesteca si se aseaza cate 1-2 linguri din compozitie in pahare. Pestre stratul de migdale si smochine, se aseaza un strat de crema de lapte, apoi un strat de visine din compot, dupa care se alterneaza straturile intre ele pana cand ultimul strat este unul de crema de lapte. Se decoreaza dupa preferinte cu putine migdale sau smochine.
…CELELALTE RETETE maine dimineata, sambata, de la 9.30, pe Kanal D, la BUCATARESCU!