Tabu
CULTURESlider

8 tradiții unice care sunt îmbrățișate cu mândrie de femei din diferite țări

Tradițiile definesc cine suntem. Deși multe obiceiuri au pierit pe măsură ce umanitatea a progresat, unele au supraviețuit și continuă să existe și astăzi, iar altele noi au apărut.

Suflarea lumânărilor pe tortul de ziua ta este una dintre cele mai vechi tradiții practicate și astăzi, iar sensul din spatele ei este că, cu fiecare lumânare, marchem o nouă piatră de hotar în viață. Cu asta, am găsit câteva tradiții interesante pe care femeile le respectă în întreaga lume.

Satul în care bărbații sunt interziși

Există o societate în Umoja (Umoja înseamnă unitate), Uaso Kenya, care este guvernată în întregime de femei. Bărbaților le este interzis să locuiască acolo decât dacă cresc acolo. A fost creat în 1990 și unicul său scop este să adăpostească femeile care au fost maltratate de soții lor. Toate femelele din acest sat au fost anterior membre ale Samburu. Au școli, iar sursa lor primară de venit este turismul și bijuteriile.

Implanturi extraoculare

Există o nouă tradiție de piercing-uri care a fost dezvoltată în Țările de Jos. Implanturile extraoculare sunt obiecte minuscule din platină care pot avea orice formă. Ele sunt introduse chirurgical în interiorul suprafeței ochiului pentru decorare. Această procedură este interzisă în unele țări, deoarece nu există suficiente dovezi care să susțină siguranța acesteia.

Frunțile mari și părul acoperit cu lut sunt considerate frumoase

Portrait of himba woman, Namibia

În tribul african Fula, femeile cu frunte mare sunt considerate a fi cele mai frumoase. În mod tradițional, fetele își trag părul pentru a face să pară că au frunte mare. Și în tribul Himba, fetele își acoperă părul cu un amestec de pigment ocru (argilă naturală) și grăsime de unt pentru a-și proteja părul de soarele aspru și a-l vedea ca fiind atractiv. Acest lucru a fost practicat de generații și se face și astăzi.

Femeile pot avea mai mult de un partener

În multe părți ale lumii, bărbații sunt cei care se apropie de femei și le cer în căsătorie, dar nu este cazul în această mică comunitate din sudul Chinei în care locuiesc oamenii Mousu. După ce un cuplu se căsătorește, ei nu petrec timp împreună.

Femeilor li se permite să aibă mai mult de un partener. Copiii sunt crescuți de mama lor și trăiesc cu partea ei de familie. Tatăl copilului nu este prezent în viața lor. Când o anumită proprietate este transmisă generației următoare, aceasta este de obicei dată femelelor, iar fiica cea mai mare devine capul familiei.

Măriți lobii urechilor

Poporul Dayak din Indonezia are o tradiție bogată, în special femeile. Ei cred în înfrumusețarea ei înșiși făcându-și tatuaje și alungându-și urechile. Lobii urechilor la generațiile mai în vârstă sunt de obicei extinse, cu cercei de argint sau de fier atârnând până la umeri. Fata cu cei mai lungi lobi urechi este considerată cea mai frumoasă din sat.

Tatuare

Traditional scarification typical for the Mursi tribe in Ethiopia

În întreaga lume , tatuajul se face de obicei folosind o mașină și cerneală, dar în tribul Karo din Etiopia, se face prin cicatrici. Oamenii Karo sunt în mod natural artiști și este tradiția lor ca femeile să-și cicatriceze trupurile în modele pentru a se face mai frumoase.

Plâng cu zile înainte de nuntă.

Oamenii Tujia din China au o tradiție curioasă când vine vorba de căsătorie. Înainte de a se căsători, femeile trebuie să plângă noaptea toată luna înainte de marele eveniment. După 10 zile, mama miresei i se alătură și plâng împreună. 10 zile mai târziu, bunica și surorile ei se vor alătura și toate își strigă inimile.

Se crede că această practică face nunta să pară mult mai plăcută.

Societatea matriarhală

Minangkabau este cea mai mare societate matriarhală din lume, situată în Indonezia. În aproape toate culturile, când un bărbat și o femeie se căsătoresc, mireasa se mută la casa mirelui, dar în Minangkabau, rolurile sunt schimbate. Acest lucru poate suna ca și cum femeile controlează totul, dar ambele genuri contribuie în mod egal în această societate.

ARTICOLE SIMILARE

Ce piese de teatru vedem in saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie

realitatea

Trei rețete de măști de casă pentru pielea uscată și sensibilă

Andreea Damian

Dani Oțil, umilit de un client nemulțumit care a trecut pragul restaurantului său

Andreea Damian

Cine vor fi nașii Oanei Moșneagu și ai lui Vlad Gherman

Andreea Damian

Tot ce trebuie să știi despre nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle

Andreea Damian

Regina Rania a Iordaniei copiază stilul lui Grace Kelly. Top ținute elegante

Andreea Damian

Scrie un comentariu