Tabu
FASHION

Designerul săptămînii: Elie Saab

Elie Saab, născut pe 4 iulie 1964, cunoscut uneori și doar ca ES, este un fashion designer de origine libaneză.

În 1982, Saab și-a lansat propriul fashion-label în Beirut, la numai 18 ani. Workshop-ul principal rămîne în Liban, o țară de care este profund atașat. Are workshop-uri de asemenea și în Milano și în Paris.

Saab este un auto-instruit. A început să facă haine cînd era copil și a știut că într-o zi va face bani din asta. În 1981 s-a mutat la Paris pentru a studia moda, dar a sfîrșit prin a se întoarce și a-și deschide propriul workshop în Liban, în 1982.

În 1997 Saab a fost primul designer non-italian care a devenit membru al Italian Camera Nazionale della Moda, și în 1997, și-a prezentat prima sa colecție în afara Libanului, la Roma. În 1998 a început prêt-à-porter-ul în Milano, și în același an, a ținut o prezentare de modă în Monaco la care a asistat și Prințesa Stéphanie de Monaco.

A devenit un succes peste noapte în momentul în care a fost primul designer libanez care a îmbrăcat o cîștigătoare Oscar, pe Halle Berry, în 2002.

În mai 2003, Chambre Syndicale de la Haute Couture l-a invitat să devină membru, și și-a prezentat prima colecție de haute couture în Paris, 2003. Prima sa colecție de prêt-à-porter în Paris a fost cea de primăvară-vară 2006, Paris devenind astfel locul unde își prezintă colecțiile.

Creațiile sale au fost purtate de multe nume sonore, printre care Christina Aguilera, Catherine Zeta-Jones, Beyonce, Elizabeth Hurley, Marcia Cross, Teri Hatcher și Angelina Jolie.

ARTICOLE SIMILARE

ALBUM FOTO de la nunta lui PEPE cu Raluca Pastrama / PEPE i-a pupat mana lui MARUTA

Kristen Stewart sau Taylor Swift?

realitatea

Ralph Lauren, cel mai influent om din fashion

realitatea

Detaliile fac diferența

realitatea

Lancel lansează poșeta Brigitte Bardot

realitatea

Lindsay Lohan, de la Miu Miu, Jill Stuart la.. Fornarina

realitatea

Scrie un comentariu