Tabu
LIFESTYLESlider

A ajutat la salvarea copiilor din peștera inundată, dar prima sa misiune s-a încheiat tragic

După aproape 2 săptămâni de tensiune și lacrimi, oamenii din întreaga lume care au așteptat cu sufletul la gură salvarea celor 12 juniori de la o echipă de fotbal din Thailanda și a antrenorului lor dintr-o peșteră din Chiang Rai pot răsufla ușurați. Operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes.

Din păcate nu și pentru Saman Gunan, un voluntar în operațiunile de salvare, care a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a copiilor prinși în peștera inundată din Thailanda. Subofițerul în vârstă de 38 de ani și-a dat viața în încercarea disperată de a-i ajuta pe băieții rămași captivi în peșteră, din 23 iunie.

Deși părăsise marina thailandeză, Saman Gunan și-a oferit imediat serviciile, impresionat fiind de drama copiilor și a antrenorului lor de 25 de ani. Fostul pușcaș marin şi-a pierdut cunoştinţa în drumul său din complexul de peşteri Tham Luang, după ce a livrat provizii copiilor prinşi în subteran de mai bine de 13 zile. El a fost scos la suprafață de prietenul său, scafandrul și doctorul anestezist Richard Harris.

 

Salvatorul era sportiv și practica ciclismul, însă a acceptat prima lui misiune după ce a devenit subofițer în rezervă fără nicio reținere. Din păcate, misiunea lui s-a încheiat tragic. „Efortul și hotărârea lui vor rămâne întotdeauna în inimile tuturor scafandrilor”, a scris un reprezentant al Marinei Thailandeze pe Facebook.

Richard Harris are, de asemenea, un trecut emoționant. În 2011, bărbatul a mai ajutat la recuperarea trupului fără viață a unei colege pe nume Agnes Milowka, care s-a scufundat într-o peșteră inundată din sudul Australiei. Ea a rămas fără oxigen în timp ce naviga printr-o parte dificilă a peșterii, decedând la scurt timp. Milowka era un scafandru cu experiență și a avut rolul de cascador în multe filme.

ARTICOLE SIMILARE

Katie Holmes şi Jamie Foxx se pregătesc de nuntă

Andreea Damian

Publicația britanică care i-a dedicat un articol Anamariei Prodan: „Cel mai HOT impresar din lume”

Andreea Damian

Liam Neeson a făcut anunțul trist despre cariera sa

Andreea Damian

Moment romantic rar intre Dani si Mihaela Radulescu!

Stephen Hawking, condus pe ultimul drum. Textul citit de actorul Eddie Redmayne la înmormântare

Oana

Mădălina Ghenea, atracția serii la premiera filmului „House of Gucci”. Un covor roșu spectaculos!

Andreea Damian

Scrie un comentariu