Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

A ajutat la salvarea copiilor din peștera inundată, dar prima sa misiune s-a încheiat tragic

După aproape 2 săptămâni de tensiune și lacrimi, oamenii din întreaga lume care au așteptat cu sufletul la gură salvarea celor 12 juniori de la o echipă de fotbal din Thailanda și a antrenorului lor dintr-o peșteră din Chiang Rai pot răsufla ușurați. Operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes.

Din păcate nu și pentru Saman Gunan, un voluntar în operațiunile de salvare, care a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a copiilor prinși în peștera inundată din Thailanda. Subofițerul în vârstă de 38 de ani și-a dat viața în încercarea disperată de a-i ajuta pe băieții rămași captivi în peșteră, din 23 iunie.

Deși părăsise marina thailandeză, Saman Gunan și-a oferit imediat serviciile, impresionat fiind de drama copiilor și a antrenorului lor de 25 de ani. Fostul pușcaș marin şi-a pierdut cunoştinţa în drumul său din complexul de peşteri Tham Luang, după ce a livrat provizii copiilor prinşi în subteran de mai bine de 13 zile. El a fost scos la suprafață de prietenul său, scafandrul și doctorul anestezist Richard Harris.

 

Salvatorul era sportiv și practica ciclismul, însă a acceptat prima lui misiune după ce a devenit subofițer în rezervă fără nicio reținere. Din păcate, misiunea lui s-a încheiat tragic. „Efortul și hotărârea lui vor rămâne întotdeauna în inimile tuturor scafandrilor”, a scris un reprezentant al Marinei Thailandeze pe Facebook.

Richard Harris are, de asemenea, un trecut emoționant. În 2011, bărbatul a mai ajutat la recuperarea trupului fără viață a unei colege pe nume Agnes Milowka, care s-a scufundat într-o peșteră inundată din sudul Australiei. Ea a rămas fără oxigen în timp ce naviga printr-o parte dificilă a peșterii, decedând la scurt timp. Milowka era un scafandru cu experiență și a avut rolul de cascador în multe filme.

ARTICOLE SIMILARE

ALEXANDRA STAN – foto provocatoare!

Restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid. Noi reguli pentru clienți!

Andreea Damian

Asistenta tv care a fost data afara dupa ce si-a facut labioplastie!

Lovitură pentru Roxana ex-Trident. A pierdut DEFINITIV copilul în instanţă

Andreea Esca a dezvăluit cum l-a descoperit pe Andrei Gheorghe

Andreea Damian

Concert Jean-Michel Jarre la Paris, de Revelion

Andreea Damian

Scrie un comentariu