Tabu
CULTURESlider

Un portret realizat de un program de Inteligență Artificială (IA) s-a vândut cu 432.000 de dolari

O lucrare de artă creată de un program de inteligență artificială a fost vândută la licitație pentru suma de 432.000 de dolari.

Prețul final este mult mai mare decât estimarea de 7000 – 10.000 de dolari pe care o făcuseră criticii casei de licitații din New York înainte de vânzare. Pictura, numită Portretul lui Edmond Belamy, a fost creată de un colectiv de artă din Paris numit Obvious. Lucrarea a fost produsă folosind un algoritm și un set de date ale unui număr de 15.000 de portrete pictate între secolele XIV și XX.

Pentru a genera imaginea, algoritmul a comparat propria sa lucrare cu cele din setul de date. Portretul este prima piesă de artă IA care a ajuns la o casă de licitații importante. Vânzarea a atras o atenție semnificativă din partea mass-media. “IA este doar una dintre mai multe tehnologii care vor avea un impact asupra pieței de artă a viitorului – deși este prea devreme pentru a anticipa care ar putea fi acele schimbări”, a declarat Richard Lloyd, specialist al casei de licitații Christie, cea care a organizat vânzarea.

Definiția cea mai acceptată a Inteligenței Artificiale a fost dată de John McCarthy în 1955: “o mașină care se comportă într-un mod care ar putea fi considerat inteligent, dacă ar fi vorba de un om”. Mai amplu, inteligența artificială vizează studiul și designul agenților inteligenți, sisteme care percep mediul înconjurător și maximizează șansele propriului succes prin comportament. O trăsătură des întâlnită a inteligenței artificiale este că sistemul respectiv este capabil să învețe, cu sau chiar fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent. Problemele centrale ale cercetării în AI sunt rațiunea, cunoașterea, planificarea, procesul de învățare, prelucrarea limbajului natural (comunicare), percepția, precum și manipularea obiectelor fizice.

ARTICOLE SIMILARE

O nouă pierdere dureroasă pentru fanii serialului „Beverly Hills 90210”

Andreea Damian

Dor de Bucureşti | Tururi ghidate gratuite prin București

Andreea Damian

Un robot cu inteligență artificială creează street art la fel ca Banksy

Ciocîrlan

Angelina Jolie, gest impresionant pentru ucraineni! – FOTO

Andreea Damian

Ce sunt locurile de muncă ecologice și de ce sunt importante?

Andreea Damian

Japonezii au inventat preotul android budist, care ține predici de 25 de minute

Andreea Damian

Scrie un comentariu