Tabu
Image default
CULTURESlider

Dor de Bucureşti | Tururi ghidate gratuite prin București

Seria de tururi „Dor de Bucureşti” a debutat pe 15 mai, în prima zi fără restricții, pe Calea Victoriei, trecând pe la Biserica Kretzulescu şi Palatul Cesianu-Racoviţă, Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Satului.

Turul ghidat este oferit gratuit de o agenție de turism și vor fi organizate lunar. Reprezentanţii agenției de turism spun că au simţit, la fel ca toată lumea, dorul de a ieşi, de a respira frumuseţea primăverii, aşa că au sărbătorit primul weekend fără mască printr-un tur turistic „de redefinire a luxului urban, care trece prin suflet”.

„Dor de Bucureşti” înseamnă şi dor de tablourile şi sculpturile găzduite de Muzeul Naţional de Artă al României şi, de asemenea, dor de casele pline de energie de la Muzeul Satului – următoarele episoade ale călătoriei de weekend.

Dor de București, tururi gratuite

Turul „Dor de Bucureşti” a pornit pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar Naţional, a trecut pe lângă cofetăria şi hotelul Capşa, Teatrul Odeon şi Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi a făcut un popas după Palatul Telefoanelor. Prilej de poveşti despre fostul Teatru Naţional, unde se află acum un hotel, care a reprodus faţada vechiului teatru, prăbuşit în urma bombardamentelor din 24 august 1944. Următoarea oprire, lângă Biserica Kretzulescu, în dreptul statuii lui Corneliu Coposu – aflată într-un dialog simbolic cu statuia lui Iuliu Maniu, amplasată pe partea cealaltă a Căii Victoriei.

Apoi, ghidul turului „Dor de Bucureşti”, Ştefan Saris, i-a provocat pe turişti la o nouă discuţie în faţa fostului Palat Regal – despre marile figuri ale istoriei României moderne, despre Statuia lui Carol I şi Biblioteca Centrală Universitară, cu impresionantul fond de manuscrise şi carte veche distrus la revoluţia din decembrie 1989.

Turul a continuat pe strada Boteanu, pe lângă sediul Uniunii Arhitecţilor, Palatul Boteanu şi Biserica Boteanu-Ienii, după care participanţii la excursie au vizitat Palatul Cesianu Racoviţă, unde se află în prezent casa de licitaţii Artmark.

Turul Nordis s-a încheiat la un restaurant din nordul Capitalei şi cu anunţul că agenţia va continua să ofere lunar tururi ghidate, de fiecare dată altfel, cu tematici diferite, pentru a arăta mereu ceva nou din splendoarea ştiută şi neştiută a Bucureştiului. Fiecare astfel de eveniment va fi anunţat cu o săptămână înainte pe pagina de Facebook a agenţiei, astfel încât oricine să se poată înscrie.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 4 mai

realitatea

Abdomenul de urgență by Carmen Brumă

Andreea Damian

CNA inchide 10 minute emisia celor mai importante posturi TV! VADIM si ZAVORANU, scandal maxim!

„Ieșirea trenurilor din gară”, de Radu Jude, premiera în cinematografe pe 18 iunie

Andreea Damian

De ce unii dintre noi nu pot dormi fără pilotă chiar și atunci când este cald

Andreea Damian

Eurovision 2023, semifinala a doua. Theodor Andrei ratează finala de sâmbătă

Andreea Damian

Scrie un comentariu