Tabu
FASHION

Yves Saint Laurent

Evident, luna iunie, și probabil că întreg anul 2008 va fi marcat de moartea designer-ului francez care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Stins din viață la vârsta de 71 de ani, pe 1 iunie anul acesta, Yves Saint Laurent constituie piatra de temelie a modei pentru a doua jumătate a secolului XX. Dacă Gabrielle Chanel a eliberat femeile, Yves Saint Laurent le-a dat putere.

Creațiile sale devenite referințe în moda feminină, de la sahariană (sau Safari) până la inconfundabilul Smoking, sunt expresia dorinței sale declarate de a se pune în slujba femeilor. Åži a făcut-o ca nimeni altul. Yves Saint Laurent a fost un inovator fără de care femeia independentă și activă social nu ar fi existat.

Taiorul-pantalon, atât de purtat în lumea afacerilor, este invenția lui. Permanent în avangardă, tot lui îi datorăm și democratizarea modei prin invenția pret-a-porte-ului de lux. Primul boutique de profil a fost deschis pe Rive Gauche în 1966, YSL având curajul să rupă cu tradiția elitistă a Tringhiului de Aur de pe malul drept al Senei. Restul e istorie. S-a retras în 2002, înconjurat de admiratoarele sale de o viață, Catherine Deneuve și Paloma Picasso.

ARTICOLE SIMILARE

Keira Knightley pe coperta Vogue UK din ianuarie

realitatea

Accesorii. 10 greșeli care ne ascund frumusețea naturală

Andreea Damian

Nume celebre din industria modei la Bucharest Fashion Week

realitatea

Cel mai bun stil: generația X, Z sau milenarii?

Andreea Damian

Versace readuce la modă, puțin actualizați, ochelarii de soare ai lui Notorius BIG

realitatea

Nike va produce încălţăminte pentru „eroii de fiecare zi”

Andreea Damian

Scrie un comentariu