Tabu
CULTUREPEOPLESlider

„Like a Prayer” a Madonnei, piesa care a înfuriat Vaticanul, a împlinit 30 de ani

Când te numești Madonna, este probabil greu să ții evidența tuturor controverselor pe care le-ai declanșat de-a lungul carierei. Să nu mai vorbim despre petrecerile extravagante pe care le organizezi de ziua ta. Cu toate acestea, regina muzicii pop și-a amintit că e necesar să sărbătorească 30 de ani de la lansarea controversatului cântec Like a Prayer, „vinovat” pentru succesul său.

„Happy Birthday to Me and Controversy!”, a scris vedeta pe Instagram, povestind pe scurt videoclipul piesei.

În videoclipul piesei, considerat unul din cele mai bune ale tuturor timpurilor, Madonna face dragoste cu o statuie vie ce reprezintă un sfânt de culoare și dansează pe un câmp, având în spate cruci în flăcări. Are totuși un mesaj pozitiv: depășirea rasismului și a fricii de a spune adevărul. Atât de mulți oameni sunt martori la infracțiuni, dar le e frică să se implice pentru a nu avea probleme.

Piesa (trad. Ca o rugăciune) este primul single al Madonnei de pe cel de-al patrulea album de studio, Like a Prayer, lansat pe 28 februarie 1989.

Desigur, Madonna are motive bine întemeiate să sărbătorească 30 de ani de la lansarea piesei Like a Prayer. Acest single și videoclipul care l-a însoțit a însemnat un moment de cotitură în cariera sa, transformând-o în ochii criticilor de la o simplă cântăreața provocatoare într-un artist capabil să producă muzică. Madonna abia împlinise 30 de ani și tabloidele de la vremea respectivă o luau în derâdere din cauza vâstei. Să amintim și că în 1989 tocmai divorțase de actorul Sean Penn după un mariaj de 4 ani. Pe măsură ce anii ’90 se apropiau, diva a simțit nevoia să se relanseze. Prin urmare, pentru al patrulea album de studio, Madonna a decis să-și exploreze gândurile și trăirile ei interioare pentru a face altfel de muzică.

Aceasta a inclus, evident, educația ei profund catolică. Scrisă în doar trei ore cu Patrick Leonard, „Like a Prayer” a fost „oficial” scrisă din perspectiva unei tinere fete profund îndrăgostită de Iisus. Madonna a susținut întotdeauna că piesa ar fi trebuit să fie cu adevărat spirituală, dar e evident că face trimitere și la sex. „Like a Prayer” este adesea numit ca fiind cel mai bun cântec înregistrat de solistă, datorită melanjului de genuri: pop, rock, dance, gospel, soul, disco.


ARTICOLE SIMILARE

Decizie istorică la Casa Regală. Palatul Buckingham a făcut anunțul pentru Harry și Meghan

Andreea Damian

Ce surpriză i-a făcut Andreea Bălan iubitului ei, tenismenul Victor Cornea, de ziua lui

Andreea Damian

Cum a fost Anda Adam cerută în căsătorie. Primele imagini cu fabulosul moment

Andreea Damian

Vești triste despre actorul Alec Baldwin: a ajuns din nou pe mâna polițiștilor

Andreea Damian

Ce pensie are artista Maria Dragomiroiu, după 40 de ani de activitate: „Cam cum aş putea să trăiesc eu?”

Andreea Damian

Zodiile care nu se potrivesc deloc în pat

Andreea Damian

Scrie un comentariu