Tabu
LIFE & LOVELIFESTYLESlider

Cerceii contraceptivi, accesoriul de nelipsit din urechile femeilor care vor să prevină apariția sarcinii

Bijuteriile contraceptive ar putea fi disponibile în curând. Momentan, această metodă de contracepție se află încă în faza de testare. Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Georgia au dezvoltat o tehnică pentru administrarea de anticoncepționale amplasând hormonii din pilula contraceptivă pe bijuterii – cercei, ceasuri și inele.

Hormonii sunt plasați pe părțile din bijuterie care pot intra în contact cu pielea, cum ar fi încheietoarea unui cercel sau pe spatele unui ceas.

Potrivit unui raport publicat în revista medicală Journal of Controlled Release, testele primare sugerează că bijuteriile contraceptive ar putea să furnizeze celei care le poartă o cantitate suficientă de hormoni pentru a preveni o eventuală sarcină. Cu toate acestea, nu au fost făcute încă teste pe femei.

„Cu cât există mai multe opțiuni contraceptive, cu atât mai probabil ca nevoile femeilor să fie satisfăcute”, a declarat profesorul Mark Prausnitz, unul din coordonatorii cercetării. Expertul, împreuncă cu colegii săi, au teste bijuteriile contraceptive pe porci și șobolani fără păr. Animalele au purtat cerceluși timp de 16 ore, imitând practic femeile care teoretic își dau jos bijuteriile când se bagă la culcare.

Bijuteriile contraceptive funcționează ca plasturii contraceptivi, care se lipesc pe piele.

Purtarea accesoriilor face deja parte din rutina zilnică a unei femei, așadar va fi mult mai ușor să respecte orarul de administrare a contraceptivelor. Aceste bijuterii conțin o cantitate suficientă de hormoni care să împiedice apariție unei sarcini nedorite.

Oamenii de știință care au dezvoltat această metodă de contracepție susțin că bijuteriile funcționează ca plasturii contraceptivi. Patch-urile se lipesc pe piele, pe zone curate, uscate, fără păr (nu pe sâni!) și eliberează două tipuri de hormoni. Plasturele se înlocuiește cu unul nou după 7 zile – la fiecare 7 zile trebuie să lipești un patch nou, timp de 3 săptamâni la rând. După ce folosești plasturii timp de trei săptămâni, faceți o săptămână pauză și în acea perioadă, veți avea menstruație.

Da, veți spune, există deja plasturii contraceptivi, la ce mai trebuie plasturi lipiți și pe cercei sau inele? CE e diferit la patch-urile de pe bijuterii e că au dimensiuni mai mici – 1 cmX1 cm, față de cele clasice, de 5cmX5 cm. Şi sunt mai atrăgători!

ARTICOLE SIMILARE

Cum a putut să-şi impodobească Monica Gabor bradul de Crăciun!

Stiti ce MANCATI? Pui crescuti intensiv in 28 zile!

Parfumul comestibil – la pachet cu întrebările: pentru cine, de ce și cum?

realitatea

Motivul absurd al despărţirii dintre Jason Momoa şi Lisa Bonet. Ce a refuzat soția sa să facă

Andreea Damian

Ce nume ar fi ales Vlăduța Lupău dacă ar fi avut o fiică

Andreea Damian

Cum arată, de fapt, fiul lui Jean de la Craiova, după ce s-a glumit că fiul Andrei seamănă cu el

Andreea Damian

Scrie un comentariu