Tabu
HobbyLIFESTYLE

De ce tot mai multe femei merg la vânătoare? Care este filozofia lor despre vânătoare, de ce aleg acest stil de viață?

În multe țări ale lumii, interesul pentru vânătoare a crescut. Cum este văzută vânătoarea în rândul femeilor? Ea se practică doar în sezonul de vânătoare, indiferent că este vorba despre păsări sau alte specii de vânat. În fiecare sezon sunt stabilite anumite limite cu privire la vânatul animalelor sălbatice, se dorește prevenirea vânatul excesiv și prevenirea distrugerii habitatului animalelor. În general vânătoarea este interzisă în apropierea așezărilor umane, sau pe teritoriul locurilor de reproducere al animalelor.

Vânătoarea este înțeleasă de femei, și în general de oamenii care o practică, în alt sens, mai mult ca o modalitate de a fi mai aproape de natură. Vânătoarea este o provocare pentru propria natură a omului, de mult uitată. Vânătoarea este o îndeletnicire veche de când lumea. În timp au apărut noi metode de vânătoare, noi trucuri, noi arme. Multe dintre aceste trucuri și tehnici de vânătoare au fost transmise din generație în generație.

Femeile spun că vânătoarea este adânc înrădăcinată în sufletul lor, că ele au mers la vânătoare de când erau mici, din totdeauna. Scopul lor este de a face o activitate prin care ele consideră că păstrează echilibrul natural. Ele consideră că în anumite perioade trebuie redus numărul de anumite specii de animale, deoarece o mare densitate poate duce la apariția de boli și epidemii. Ele consideră că sunt responsabile de protejarea unor animale, de protejarea naturii și a mediului. De asemenea, femeile care vânează spun că astfel fermierii pot avea hrană de calitate.

Femeile pasionate de vânătoare au mers de mici prin păduri și probabil au avut bunici sau părinți care mergeau la vânătoare. Multe dintre ele își amintesc de plimbările prin pădure, de faptul că adunau pene de păsări, sau învățau despre urmele animalelor sălbatice – iepuri, vulpi, porci mistreți, căprioare. Unele își amintesc de prima data când au mers la vânătoare și când au stat la pândă ore întregi, deși în final poate nici nu au reușit să prindă nimic.

Într-o societate în care oamenii vor să stea mai mult în natură se pare că vânătoarea a devenit o pasiune și pentru femei. Sunt femei care practică vânătoarea în mod profesional, respectă regulile și au echipament de vânătoare adecvat. Multe dintre aceste femei au profil pe Instagram unde postează fotografii pe care le realizează la vânătoare. Prin urmare, pentru ele vânătoarea este o pasiune, dar și un mod de exprimare. El nu sunt pasionate de modă atât de mult cât de plimbările în natură, au un stil de viață pe care și l-au format chiar din copilărie.

Deși sunt multe păreri pro și contra despre vânătoare, un lucru pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă este acela că vânătoarea nu este un act de emancipare pentru femei. Nu este vorba despre adeptele feminismului în societatea bărbaților. Aceste femei pasionate de vânătoare nu urmăresc să-și apere drepturile sau să militeze pentru cine știe ce lucruri. Ele fac asta doar din pasiune, au un stil de viață pe care îl consideră mai aproape de natură.

Noi oamenii vrem să mâncăm carne, dar nu suntem de acord cu vânătoarea. Cumpărăm carne, dar nu avem nimic de a face cu sacrificarea animalelor. Mâncăm o friptură și nu ne gândim că acel animal a fost omorât pentru asta.

Despre vânători se spun și lucruri bune, în ciuda părerilor negative despre ei. Vânătorii susțin metodele de combatere a braconajului, practică acest hobby doar în sezonul de vânătoare, țin evidența faunei, se ocupă și de îngrijirea animalelor în rezervațiile naturale și în rezervațile de vânătoare.

Femeile care merg în pădure la vânătoare cred că această activitate nu este rea. Multe dintre ele scriu articole despre vânătoare și despre excursiile în pădure, despre toate aspectele legate de asta.

Filozofia de viață a femeilor care se ocupă printre altele și cu vânătoarea este complexă și interesantă. Ele spun că sunt în stare să stea ore întregi prin pădure, să urmărească animalele sălbatice, să facă fotografii și să se bucure de schimbarea anotimpurilor. Ele merg în pădure, în zonele forestiere, în toate anotimpurile pentru a se plimba, pentru a petrece cât mai mult timp în natură.

Prin plimbările în pădure, ele văd o mulțime de lucruri pe care alți oameni nu le observă sau nu sunt înteresați de ele, pe unele le pot vedea poate în fotografiile realizate de vânători. În general oamenii care practică vânătoarea de mulți ani, au și cunoștințe în acest domeniu, iar ochiul lor este obișnuit să sesizeze multe lucruri uimitoare din natură. Femeile care practică vânătoarea sunt fascinate de viața păsărilor și animalelor sălbatice, știu să recunoască specii diferite și învață tot mai multe lucruri despre viața acestora.

Există haine și încălțămite de vânătoare special create pentru bărbați, femei și copii. Femeile folosesc bocanci, cizme de gumă, șosete lungi până la genunchi, pulovere, haine de ploaie, jachete de vânătoare, mănuși de iarnă, veste, pantaloni, etc. La vânătoare se folosesc chemătoare, atractanți, diferite accesorii, lanterne, camere de supraveghere cu senzor de mișcare, lunete, accesorii de tip sportiv, dar și accesorii câini.

Femeile interesate de accesorii din piele pot găsi în magazine online o gamă variată de astfel de produse, ca de exemplu: borsetă din piele pentru acte, rucsac vânătoare elegant din piele cu multe compartimente în diferite culori, cartușieră reglabilă din piele, curea armă din piele, rucsac vânătoare din piele bovină cu fermoar lateral, scăunel de vânătoare, protecție pat armă vânătoare cu portmuniție din piele de bovină și altele. (P)

ARTICOLE SIMILARE

Schimbările climatice amenință ruinele antice din Grecia, spun cercetătorii

Andreea Damian

Lista de Cumpărături pentru Amenajarea Băii

Tabu Tabu

Fotografie Cristiana Apostol – Despre utilitate

realitatea

Jennifer Aniston, FORŢATĂ să îşi TUNDĂ părul, după un tratament

Raduleasca i-a dedicat Andreei Marin o manea a lui Sorinel Pustiul: “Hai, zana mea!”

Bianca recunoaste ca a facut prostii cu Cristea: „Plecarea la Paris a fost o razbunare”

Scrie un comentariu