Tabu
LIFE & LOVELIFESTYLEPsihologieSlider

Victimele ascunse ale pandemiei de coronavirus. Femei forțate să stea în izolare alături de agresor

Pentru victimele violenței domestice, izolarea este cel mai crunt coșmar al lor. Ele trebuie să trăiască zi de zi alături de agresor. Din păcate, izolarea si carantina a dus la creșterea violenței domestice în numeroase țări.

Potrivit EuroNews, rata violenței domestice a crescut cu peste 30% în Franța, exact de când țara a intrat în carantină. În Australia sunt peste 350 de cazuri de violență domestică înregistrate în fiecare zi În Marea Britanie, apelurile către linia telefonică pentru abuzuri au crescut cu 65% în această perioadă. De când COVID-19 s-a răspândit în Statele Unite, zeci de mii de apeluri, texte și chat-uri online de la victime ale violenței domestic au fost înregistrate. Între timp, ONU a avertizat că femeile din țările mai sărace nu au la dispoziție mijloace pentru a raporta abuzurile la care sunt supuse.

Organizația de caritate Women’s Aid a publicat sfaturi privind siguranța, care includ păstrarea în permanență a unui telefon mobil. „Victimele ne spun că se simt nesigure în perspectiva de a fi izolate în casă cu agresorul lor. Unele servicii de asistență locală din comunitate pot fi suspendate temporar. Aceasta înseamnă că unele victime se vor simți deosebit de izolate“, a spus Women’s Aid.

Autoritățile din România atrag atenția că ele nu sunt singure și că trebuie să ceară ajutor. Monaliza Cristea, directorul Direcției pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Domestice din cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse a precizat că au fost mobilizați tot cei care pot ajuta. „Am emis recomandări către toți furnizorii de servicii publice și private, servicii sociale destinate violenței domestic să ia toate măsurile necesare ca aceste servicii să rămână accesibile și disponibile în permanență victimelor violenței domestic, cu respectarea măsurilor de igienă, de acces izolare, măsurilor generale”.

Tot pentru victimele violenței domestic este disponibilă o rețea națională de 42 de locuințe protejate cu echipe de support psihologic și dezvoltare personală. Victimele din România pot suna la numărul unic 0800 500 333, linia este disponibilă, gratuită și asigură asistență non-stop.

ARTICOLE SIMILARE

Sex la 40 de ani? Mult mai bine decât la 20

realitatea

Premiile Oscar 2020. Cum a arătat meniul 70% vegetarian

Andreea Damian

Cum ne luptam cu emotiile negative?

realitatea

Dichiseanu, DECLARAŢII despre FOTOGRAFIILE NUD cu el!

Un designer a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante

Andreea Damian

ALEX VELEA a divortat contra a 50.000 euro

Scrie un comentariu