Tabu
Psihologie

De ce ne plac serialele polițiste?

Serialele polițiste au devenit un adevărat fenomen, iar pe platformele de streaming acestea sunt printre cele mai vizionate.

În ultimii ani genul polițist axat pe crime reale a prins la publicul de toate vârstele. De la podcasturi la documentare care analizează cazuri din trecut în detaliu, la romane despre ucigași notorii și seriale ce urmăresc anchete criminale, toate acestea aduc la viață povești din spatele unor titluri de presă și a unor numere de dosare.

Motivele pentru care ne plac serialele polițiste și cele despre crime ar putea fi legate de potențialul nostru subconștient și înclinația către malefic. În acest sens, Dr. Meg Aroll argumentează că „oamenii doresc să înțeleagă partea mai întunecată a sinelui. Serialele și documentarele polițiste îi ajută să exploreze acest aspect într-o manieră sigură, de la o distanță sigură”.

Astfel de seriale ne pun la încercare și abilitățile de detectiv. Deși unele povești nasc mai multe întrebări decât răspunsuri, suspansul creat poate fi un exercițiu interesant pentru imaginație. De aceeași părere este si Dr Aroll „unele din cele mai bune povești lasă loc imaginației”, elementele lipsă din caz fiind cele care îi țin lipiți de ecrane pe privitori.

 

ARTICOLE SIMILARE

În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul

Dora Constantinovici

Microsoft a implementat săptămâna de lucru de 4 zile în Japonia și a mărit productivitatea cu 40%

Andreea Damian

Mâncatul de unul singur – semn că suferi de singurătate sau un trend?

Andreea Damian

Sindromul boreout: ce înseamnă și cum ne afectează asta pe plan fizic şi psihic

Andreea Damian

Cum să gestionezi anxietatea pe care o simți din cauza coronavirusului

Andreea Damian

Zâmbetele forțate la locul de muncă pot conduce la alcoolism

realitatea

Scrie un comentariu