Tabu
FASHIONSlider

Se închide H&M. Veniturile s-au prăbușit din cauza pandemiei

H&M plănuiește să închidă mai multe magazine după ce a înregistrat pierderi uriașe în prima jumătate a anului 2020. Retailerul suedez va accelera închiderea magazinelor şi va deschide anul acesta mai puţine unităţi decât estima anterior.

Hennes & Mauritz, al doilea cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a suferit pierderi masive în al doilea trimestru ca urmare a măsurilor lansate pentru a controla răspândirea coronavirusului, însă compania a declarat că vânzările şi-au revenit cu mult peste aşteptări în luna iunie, potrivit Financial Times.

În acest context, retailerul suedez va intensifica închiderile de magazine, chiar dacă restricţiile se atenuează, potrivit Agerpres. Epidemia a forţat H&M să închidă temporar majoritatea magazinelor, să facă concedieri masive şi să renunţe la plata dividendelor, pentru prima dată de la listarea companiei suedeze, în 1974.

Grupul suedez a anunţat vineri că veniturile înregistrate între 1 şi 24 iunie au scăzut cu 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce înregistrase pierderi de 50%, sau 3 miliarde de dolari, în T2.

La apogeul pandemiei de COVID-19 din Europa şi Statele Unite, au fost închise patru din cinci magazine H&M, vânzările săptămânale scăzând astfel cu 70%. Însă de la mijlocul lunii aprilie încoace, vânzările au început să îşi revină gradual, în timp ce afacerile online au crescut cu 36%.

ARTICOLE SIMILARE

Mașina de spălat rufe poate adăposti bacterii rezistente la medicamente

Andreea Damian

Modele supereroine

realitatea

Celebritati nascute pe 25 iulie!

realitatea

Scarlett Johansson, cel mai bine plătită actriță de la Hollywood

Andreea Damian

Hospobilia | Ce este și cum ajută afacerile locale

Andreea Damian

Poveste de toamna de la Hermes

realitatea

Scrie un comentariu