Tabu
BEAUTY

A revenit cea mai populară tendință de machiaj a ochilor din anii 2000

Pe măsură ce viața devine din ce în ce mai imprevizibilă în fiecare zi, un lucru care ne-a adus împreună în acest an este bucuria nostalgiei – fie că este vorba de emisiunile TV mai vechi, de moda vintage sau de tendințele de machiaj din trecut.

De aceea ne-am simțit probabil bine la spectacolul Dior Primăvară 2021 în timpul Săptămânii modei de la Paris (chiar dacă ne-am aflat în fața unui ecran).

Modelele au mers pe pistă prezentând cele mai recente modele ale casei de modă franceze, realizate de directorul de creație Maria Grazia Chiuri, fiecare piesă povestind noul nostru normal, concentrându-se pe confort.

Machiajul, creat de make-up artistul Peter Philips, ne-a spus și o poveste – poate accidental – care ne duce înapoi la începutul anilor 2000. Un moment în care toți ne-am simțit cu adevărat plini de speranță și de optimism în ceea ce privește noul mileniu și în care ochii au fost întotdeauna punctul central din machiaj.

Conturul neagru îndrăzneș pe care îl purtau modelele a fost un contrast puternic cu Dior’s Cruise Show din iulie, care a avut o abordare mai naturală și simplistă.

Cu toate acestea, viziunea originală a lui Philips nu a fost inspirată de lucrurile timpurii, ci mai degrabă de decor, care a fost construit în grădina Tuileries din Paris.

„Când te uiți la locul de desfășurare, vezi o cutie neagră cu vitralii frumoase – ca într-o biserică gotică”, spune el. „Vitraliile au fost realizate de un artist de colaj, iar machiajul ochilor este ca un element dintr-un colaj de vitralii. Tu iei ochiul și îl încadrezi ca o placă.”

Pentru a crea aspectul, Peter Philips a folosit cu paleta de farduri de ochi 5 Couleurs Couture Dior pentru a oferi pleoapelor o acoperire subtilă.

Apoi, a folosit Diorshow 24H Stylo 091 în Matte Black de-a lungul întregului ochi într-un mod îndrăzneț. Pentru un impact suplimentar, la final s-a aplicat mascara. „Este un eyeliner care încadrează ochii, aproape ca o piesă de artă”, împărtășește el. „Aceeași grosime în jurul ochiului.”

Peter Philips a făcut acest machiaj al ochilor, ținând cont de vremurile în care trăim, când măștile au devenit un element esențial și permanent în garderobele noastre.

ARTICOLE SIMILARE

Julianne Moore este imaginea BVLGARI

realitatea

Ce trebuie să știi despre microneedling pentru căderea părului

Andreea Damian

O femeie câștigă primul concurs de frumusețe fără machiaj din lume și nu a purtat nimic pe față în afară de un zâmbet

Andreea Damian

5 Tratamente de infrumusetare delicioase, de iarna – Festin pentru pielea ta

Cum arata azi cele mai frumoase femei din anii ’70: Victoria Principal (“Pamela”), Linda Gray (“Sue Ellen”) si Isabelle Adjani / 12 FOTO

Cel mai scump parfum vândut vreodată în România!

Scrie un comentariu