Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Ce trebuie să știi despre microneedling pentru căderea părului

Tratamentul poate suna ca și cum ar fi durere și nici un câștig, dar microneedlingul pentru căderea părului vine cu câteva beneficii.

După ce ai încercat nenumărate șampoane care pretind că vă îngroașă firele fine, seruri concepute pentru a combate pierderea excesivă și chiar tratamente ciudate la domiciliu pentru creșterea părului de la TikTok – totul fără niciun rezultat – este posibil să cauți altceva împotriva căderii părului. O opțiune: un tratament cu microneedling pentru scalp, efectuat de un profesionist în îngrijirea părului. Dar ce implică procedura, exact, și te poate ajuta cu adevărat să obții un păr bogat?

Ce este microneedlingul pentru căderea părului?

Un microneedling pentru tratamentul căderii părului este exact așa cum sună: un profesionist în îngrijirea părului va rula un dispozitiv manual sau motorizat echipat cu ace fine și minuscule pe scalp, care vor pătrunde doar în partea superioară a dermei – stratul de piele, unde se află foliculul de păr, spune Rae Lynne Kinler, chirurg american în restaurarea părului. Toate acele puncții pot ajuta la stimularea fluxului sanguin și a producției de colagen, dar mai semnificativ, creează „microcanale” care permit tratamentelor topice pentru căderea părului, cum ar fi minoxidilul și finasterida, să fie mai eficiente, spune ea. De fapt, intră în nivelul foliculului de păr și îl poate face să înceapă îngroșarea părului existent, punându-l într-o fază de creștere activă, făcându-l mai puternic, prelungindu-l și făcându-l puțin mai întunecat culoare.

Se crede, de asemenea, că procedura minim invazivă determină scalpul să elibereze trombocite și factori de creștere a părului în zonele traumatizate, care ajută la îngroșarea foliculilor existenți, adaugă Andrew Kashian. Pentru a îmbunătăți procesul, unele clinici vor combina, de asemenea, tratamentul cu injecții cu plasmă bogată în trombocite a pacientului, pentru a elibera factorii de creștere necesari în procesul de vindecare a rănilor și, la rândul său, poate promova creșterea părului, spune Kashian. „Rezultatul final este că părul tău se îngroașă mai repede, iar rezultatul tratamentului este semnificativ mai substanțial”, spune el.

Cine ar putea beneficia de microneedling pentru căderea părului?

Dacă ai de-a face cu căderea generală a părului sau subțierea părului, sau suferi de alopecie androgenetică – o tulburare genetică de cădere a părului cauzată de un răspuns excesiv la hormonii androgeni – un tratament cu microneedling îți poate face bine. Oamenii care și-au pierdut deja tot părul într-o anumită zonă sau pe întregul scalp nu vor vedea prea multe beneficii. În aceste cazuri, bulbii foliculilor de păr – care primesc semnale pentru a forma un păr nou și a-l crește din scalp – s-ar putea să nu producă păr, sau s-ar putea să se fi „zbârcit și să fi murit” în întregime, spune dr. Kinler. Deoarece microneedling-ul crește densitatea părului existent – ​​dar nu stimulează creșterea foliculilor noi – a face tratamentul într-o zonă fără păr deloc este „o cauză pierdută”, adaugă Kashian.

Deloc surprinzător, microneedlingul nu este recomandat persoanelor care au deja părul des, spune dr. Kinler. „De fapt, puteți deteriora părul care se află în exteriorul scalpului și puteți deteriora foliculii de păr de sub scalp, mai ales dacă adâncimea acului este prea mare”, explică ea. (FTR, acele pătrund de obicei 1,5 milimetri în piele, spune Kashian.)

Care sunt riscurile microneedlingului pentru căderea părului?

La fel ca în cazul oricărei proceduri care implică tăierea pielii și crearea unei plăgi deschise, microforma pentru căderea părului vine cu riscul de infecție, spune Kashian. Acestea fiind spuse, “riscul de infecție pentru microneedling este extrem de mic”, explică el. Dimensiunea acestor incizii este atât de mică.

O preocupare mai mare, mai ales dacă primești tratamentul la un spa medical sau o clinică care nu este specializată în microneedling pentru păr, este deteriorarea și căderea permanentă a părului, spune dr. Kinler. Cei care nu sunt instruiți în procedură pot pătrunde prea adânc, ceea ce poate provoca deteriorarea bulbului de păr atunci când acesta intră în scalp, explică ea.

Din același motiv, dr. Kinler avertizează să nu îți faci un tratament cu microneedling acasă pentru căderea părului. „Există un risc mai mare de a deteriora părul, așa că nu recomand această opțiune”, spune ea. „Prefer ca acest lucru să se facă într-un cabinet de medic calificat, instruit, care se ocupă în mod special de păr.”

La ce să te aștepți în timpul unui microneedling pentru căderea părului

Dacă discuți cu un expert în căderea părului și decizi că microneedlingul este cea mai bună cale de acțiune, există câteva lucruri pe care vei dori să le știi înainte de întâlnire. Înainte de microneedling, asigură-te că scalpul este proaspăt curățat și nu are produse pentru păr, deoarece acestea pot intra în răni și pot provoca o infecție, spune Kashian. La clinică, se poate aplica un anestezic local pentru a ușura orice durere, apoi expertul va începe să ruleze rola peste zonele afectate pentru a crea microtraumă, spune dr. Kinler. Acele se vor simți asemănătoare cu o bandă de cauciuc care se lovește de pielea ta și vei simți niște roșeață și sângerare, spune Kashian. Una peste alta, procedura durează de obicei doar 20 până la 30 de minute, adaugă dr. Kinler. Un tratament cu microneedling cu injecții PRP, totuși, ar putea dura între 45 și 60 de minute, spune Kashian.

Dacă ai de-a face cu căderea sau subțierea părului, microneedling-ul poate fi o modalitate eficientă de a crește grosimea firelor și de a primi aspectul unui păr plin și gros, spune Kashian. Dar tratamentul nu rezolvă problema în totalitate.

ARTICOLE SIMILARE

Gustare racoroasa pentru vara – Rosii umplute

realitatea

Mama lui Sylvester Stallone a murit la 98 de ani. Ce a făcut Jackie până în ultima clipă

Andreea Damian

Decizie importantă luată de Eva Mendez pentru fetițele ei

Andreea Damian

Schimbările climatice provoacă răspândirea virusurilor fatale la mamiferele marine

realitatea

A recunoscut! Simona Gherghe si-a facut o operatie estetica in weekend

Mihai Bendeac și-a scris memoriile. Când va fi lansată cartea

Andreea Damian

Scrie un comentariu