Tabu
HEALTHSlider

Obiceiul aparent sănătos pe care mulți oameni îl fac acasă și care crește riscul de cancer

Oamenii ard bețișoare de tămâie în casele lor pentru a absorbi beneficiile asociate pentru sănătate. Cu toate acestea, obiceiul poate crește riscul de cancer, avertizează Hussain Abdeh, farmacist citat de Daily Express.

Practica de a arde tămâie este veche. Datează din timpuri străvechi – a fost folosit în ritualuri religioase în Egiptul antic, Babilon și Grecia. Există un motiv pentru care a supraviețuit de mii de ani. Practica poate avea „un efect pozitiv asupra sistemului nervos central, ajutând la atenuarea stresului și anxietății”, a explicat expertul.

Cu toate acestea, „arderea batoanelor de tămâie în mod regulat sau în cantități mari poate crește riscul de cancer pulmonar , tumori cerebrale sau leucemie.”, avertizează Abdeh. În plus, arderea regulată a materialului aromat poate provoca și mutații genetice.

Deși cercetările sunt relativ rare, câteva studii indică pericolele prezentate de arderea tămâiei. Un studiu publicat în revista Nature a investigat efectele arderii de tămâie în interior asupra cogniției timp de trei ani.

Performanță cognitivă redusă

Arderea de tămâie în interior a fost asociată cu o performanță redusă în „domenii cognitive multiple” la momentul inițial (începutul studiului) și anul trei, precum și o conectivitate scăzută a „rețelei în mod implicit” (DMN). DMN este o rețea de regiuni ale creierului care interacționează, care este activă atunci când o persoană nu este concentrată asupra lumii exterioare.

Mai mult, practica a interacționat cu diabetul și hiperlipidemia (termenul medical pentru prea multe grăsimi, cum ar fi colesterolul în sânge) pentru a prezice o performanță cognitivă mai slabă. Unele studii au descoperit că arderea tămâiei în interior crește nivelul de substanțe chimice numite hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), care au fost legate de cancer.

ARTICOLE SIMILARE

De ce nu consumă Irina Loghin carne de porc de Crăciun

Andreea Damian

Oamenii de știință sugerează că persoanele cu burtică au creierul mai mic

Andreea Damian

Nu astepta sa treaca sarbatorile! Apuca-te de sala acum!

realitatea

Prostitutia – un drept?

realitatea

Ocean Cleanup a colectat pentru prima dată deșeuri din plastic în Oceanul Pacific

Andreea Damian

Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate din 15 iunie. Iată în ce condiţii

Andreea Damian

Scrie un comentariu