Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cum știi că ești o victimă a furtului de identitate și ce să faci în acest caz

Când ești victima unei înșelăciuni pe internet, persoanele responsabile pentru aceasta vizează informațiile tale bancare, dar și informațiile personale. Acestea pot fi vândute și/sau utilizate pentru a-ți fura identitatea. Ce se întâmplă în aceste cazuri? Ce riști? Cum depășești această situație?

Ce este furtul de identitate?

Furtul de identitate este atunci când cineva folosește informațiile tale personale în scopuri care îți pot dăuna și îți pot submina integritatea. Numele și prenumele tale, adresele, fotografiile, adresa de e-mail, parolele, acestea fi furate și utilizate pentru a crea conturi sociale false, a contracta împrumuturi, a deschide contracte, a încheia abonamente, a comite infracțiuni și toate în numele tău. Aveți grijă să nu împărtășești aceste informații pe internet sau cu persoane pe car ele cunoști foarte puțin. Pentru că dacă ești o victimă, atâta timp cât infracțiunea nu este dovedită, ți se cere să rambursezi banii împrumutați sau să răspunzi pentru faptele comise, chiar dacă nu tu ești autorul acestora.

De unde știi dacă ești victima furtului de identitate?

Pentru a evita această situație, cel mai bine este să ai grijă de tine în orice moment și să nu divulgi informații pe internet. Dacă te simți în pericol, ai grijă de contul tău bancar prin intermediul aplicației mobile sau păstrează un contact regulat cu consilierul. În cazul amenzilor emise în numele tău, verifică informațiile pentru a te asigura că nu ai comis infracțiunile de care ești acuzat. Pe Internet, poți căuta numele tău pentru a vedea dacă în rezultatele care apar pe Google apare altceva decât propria activitate online.

Ce măsuri ar trebui luate în caz de furt de identitate?

Pe Internet, dacă observi că au fost create conturi sociale false, de exemplu, în numele tău, poți contacta direct platformele pentru a le suspenda. Nu uita să îți schimbi parola și să alegi mai multe care vor fi greu de descifrat pentru a-ți proteja conturile. De asemenea, poți instala un antivirus pe computer ca măsură preventivă.

Dacă furtul de identitate are loc ca urmare a furtului cardului de credit, orice activitate suspectă (transfer, cumpărare, retragere, credit etc.) pentru care nu ai fost responsabil trebuie să fie raportată și cardul bancar blocat. Dacă ți s-au furat actele de identitate, trebuie mai întâi să mergi la o secție de poliție pentru a raporta furtul.

ARTICOLE SIMILARE

Acum și Jon Bon Jovi spune lucruri răutăcioase despre Kim Kardashian

Andreea Damian

Ramayana Café – un colț oriental în inima Bucureștiului

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 68. Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru pace

Andreea Damian

Parintii nu au bani s-o inmormanteze pe DANSATOAREA LOREDANEI / Prietenii fac cheta!

Detalii şocante despre moartea dansatoarelor din Constanţa: «”Urlau, plangeau si cereau sa fie ajutate”

Tête-à-Tête | Expoziția caritabilă la ARCUB

Andreea Damian

Scrie un comentariu