Tabu
Image default
CULTURE Slider

Tache, Ianke și Cadâr | Premieră la Teatrul Bulandra

Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin readuc la Teatrul Bulandra textul lui Victor Ion Popa – „Tache, Ianke şi Cadâr”.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie fac parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin.

„Mă gândesc de vreo doi, trei ani la «Take, Ianke și Cadâr»… Între timp au făcut-o alții, și alții, și tot așa… piața era inflamată de «Take, Ianke și Cadâr»… și atuncea m-am gândit să mai aștept. Și am așteptat până a dat pandemia peste noi. Acum mi-am reluat proiectul”.

Horațiu Mălăele

Scenografia este semnată de Maria Miu, informează Agerpres. Piesa aduce în prim plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintind că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni, dar şi că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării şi al asumării a ceea ce ne defineşte şi ne diferenţiază de ceilalţi – se arată în prezentarea spectacolului.

„Joc cu niște actori foarte buni, într-un teatru pe care-l iubesc foarte tare, la care am și fost angajat un timp, Teatrul «Bulandra»… îl iubesc de o mie de ori… și uneori chiar de o sută de mii de ori mai mult decât alte teatre la care iar am fost angajat, pentru că e, într-un fel teatrul meu de debut, e teatrul care m-a convins să fac meseria asta”

Horațiu Mălăele

Textul, o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

Biletele pot fi achiziţionate atât de la casele de bilete ale Teatrului Bulandra, cât şi online, pe eventim.ro.

Spectacolul „Tache, Ianke şi Cadâr”, după Victor Ion Popa, în regia lui Horaţiu Mălăele, va fi prezentat pe 19, 26 și 27 iunie, de la ora 19,00, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.

ARTICOLE SIMILARE

Toni Garrn s-a căsătorit cu starul din Magic Mike! Vezi superba rochie de mireasă

Andreea Damian

Trailerul filmului Irlandezul al lui Martin Scorsese i-a întinerit pe Al Pacino, Robert De Niro și Joe Pesci

realitatea

Prima gafă vestimentară comisă de Meghan Markle de când a devenit ducesă

Andreea Damian

De unde a luat Viviana Sposub coronavirus

Tabu Tabu

Copiii născuți prin cezariană „culeg” mai multe bacterii din spital, spun cercetătorii

Andreea Damian

Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului

Andreea Damian

Scrie un comentariu