Tabu
LIFE & LOVESlider

Să fii mama vitregă e unul dintre cele mai dificile lucruri din lume

Să fii mama vitregă sau tatăl vitreg nu este ceva neobișnuit. Din păcate, filmele aruncă adesea o lumină proastă asupra mamei vitrege: sunt rele și tratează urât copiii. Dar asta nu este adevărat, iar mamele vitrege trebuie să dovedească exact contrariul pentru a depăși stigmatul și pentru a-i face pe copiii vitregi să le iubească.

Dacă ești mamă vitregă, trebuie să ai răbdare, pentru că o relație se formează în timp. Copilul tău vitreg s-ar putea să fie opusul tău și să aibă deja anumite trăsături de personalitate care sunt similare cu părinții lor biologici, dar nu cu tine. Acest lucru s-ar putea să te descurajeze, dar merită să faci un efort suplimentar pentru a te apropia de copil. S-ar putea să nu fie ușor la început, dar poate fi plin de satisfacții în cele din urmă când observi că au interiorizat ceea ce i-ai învățat sau că începeți să aveți interese comune.

Copiii spun despre mama lor biologică că ea este „mama lor adevărată” și asta sună dureros, deoarece te face să te simți ca o străină și ca și cum nu ai fi apreciată deloc. Dar nu lua aceste cuvinte personal, deoarece nu încearcă să îți facă rău. Pentru ei, este doar un mod de a distinge între două persoane. Ar trebui, de asemenea, să accepți că nu poți controla totul. S-ar putea să simți că pierzi controlul de fiecare dată când copilul tău vitreg petrece timp cu mama lui biologică, ceea ce te poate face să te simți îngrijorată și anxioasă. Dar nu poți și nu trebuie să controlezi tot ce se întâmplă în viața lor. Fii doar cea mai bună mamă pe care o pot avea atunci când sunt cu tine și să te ocupi de probleme pe măsură ce aceasta apar.

Ar trebui să îți reamintești că joci un rol important

Înțelege că, deși nu ești mama biologică a copilului tău vitreg, rolul tău în viața lor este încă foarte important. Odată ce îți dai seama de asta, îți va oferi mai multă încredere să fii o mamă vitregă mai bună, care nu se concentrează pe nesiguranțele ei și care nu trebuie să se simtă pe locul doi. Și, de asemenea, te vei putea bucura mai mult de întreaga experiență a familiei. Încercarea de a fi mama vitregă și soția perfectă poate fi obositoare și stresantă. Și uneori s-ar putea să te concentrezi prea mult pe ceea ce trebuie să fii pentru ceilalți și să uiți că trebuie să-ți faci timp și pentru tine. Nu este o treabă ușoară să fii mămică vitregă, așa că este în regulă dacă trebuie să petreci puțin timp singură sau cu prietenii pentru a te reseta.

Nu ar trebui să încerci să înlocuiești mama biologică

Indiferent cât de mult îți iubești copiii vitregi, nu poți deveni aceeași persoană cu mama lor pentru ei. Și e în regulă. A fi mama vitregă este un rol unic pe care îl poți juca în viața lor și nu înseamnă că ești mai rea decât mama lor biologică. De reținut că nu ar trebui să te compari cu ceilalți. Familia ta nu trebuie să fie la fel cu alte familii care au părinți vitregi. S-ar putea să vezi familii în care o mamă vitregă se înțelege foarte bine cu mama biologică a copilului vitreg și să începi să simți că nu faci o treabă suficient de bună. Nimeni nu are o familie perfectă, dar ceea ce contează este că poți aprecia momentele bune pe care le trăiți împreună.

ARTICOLE SIMILARE

Nelly Furtado, Timbaland şi Justin Timberlake, cântec nou după o pauză de 16 ani – VIDEO

Andreea Damian

Lizzo s-a dezbrăcat din nou pe Instagram pentru a transmite un mesaj puternic

Andreea Damian

Tricouri Versace, criticate în China pentru că identifică Hong Kong și Macao ca fiind țări

Andreea Damian

Zendaya, maraton de modă pentru turneul promoțional Challengers

Andreea Damian

Virgil Abloh, prietenul lui Kanye West a fost angajat de Louis Vuitton

realitatea

Taylor Swift, desemnată artista anului la American Music Awards

Andreea Damian

Scrie un comentariu